Segueix-nos F Y T R

Demanen 20 anys per a un jove acusat de matar un invàlid a Eivissa

El sospitós serà jutjat per assassinat avui per un tribunal popular

J.F.MESTRE. Palma.
El fiscal sol·licita una condemna de 20 anys de presó per a un jove d'Eivissa, anomenat Francisco M.M., que està acusat de l'assassinat d'un invàlid al qual suposadament va llançar amb la seva cadira de rodes per un penya-segat a la zona d'Illa Plana.

L'acusat, de 28 anys d'edat, natural de Reus, a Tarragona, s'enfronta a una petició fiscal de 20 anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant d'abús de confiança. El jove serà jutjat avui a Palma davant d'un jurat popular en una vista que presidirà la magistrada Margalida Beltran.

Els fets van ocórrer el dia 24 d'abril de l'any passat. El cadàver de la víctima, un home de 48 anys d'edat, que vivia de la indigència i la identitat del qual respon a les inicials de A.N.M., va ser trobat en la nit del crim per un home que estava pescant per aquesta zona d'Eivissa. Aquesta persona primer va veure caure pel barranc una cadira de rodes i tot seguit va veure com l'invàlid també es precipitava pel mateix lloc. Ja des d'un principi es va descartar la possibilitat que es tractàs d'un suïcidi o, fins i tot, d'un accident. Era impossible que a causa dels impediments físics que tenia la víctima hagués pogut accedir pels seus propis mitjans a aquesta zona de penya-segats de l'illa.

Tanmateix, el testimoni que va veure caure la víctima no va localitzar ningú més al lloc dels fets. Els agents van estar interrogant els amics, familiars i persones que coneixien la víctima. Gràcies a aquestes indagacions es va esbrinar que l'última persona que va ser vista amb la víctima va ser precisament Francisco M.M. La policia va saber que el jove era familiar del minusvàlid i que moltes vegades solia ajudar-lo a desplaçar-se amb la cadira de rodes. El jove ha negat els fets, però la coartada que presenta té moltes llacunes, ja que malgrat que reconeix que el dia dels fets va estar amb el minusvàlid, no quadra l'hora en què afirma que el va deixar. De fet, hi ha testimonis que han declarat que els varen veure junts a una hora molt tardana de la que indica l'acusat. La policia sospita que el mòbil del crim va ser econòmic. El minusvàlid sempre solia amagar els doblers dins el calçat i el dia que va aparèixer mort no es va trobar res.

+ VIST