Segueix-nos F Y T R

Els hotels de Balears foren els únics que rebaixaren els preus durant el maig

Les Illes varen ser la destinació amb major ocupació després de l'Arxipèlag canari

| Palma |


Els hotels de les Balears foren els únics de tot l'Estat que rebaixaren els preus durant el maig (-0'3%), segons les dades fetes públiques ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Paral·lelament, només els empresaris illencs experimentaren una disminució dels seus ingressos, xifrada en un -2'2%.

La baixada de tarifes de les Balears, l'augment de Canàries (1'7%) i les de Madrid i Catalunya (2'7% cadascuna) han situat l'Índex de Preus Hotelers (IPH) en el 2'5%, malgrat els majors increments d'altres regions, ja que aquestes quatre comunitats representen el 60% de l'estructura de ponderacions de l'IPH del maig.

Les Balears es convertiren en la principal destinació dels viatgers estrangers. Durant el mes passat, les pernoctacions d'aquests turistes augmentaren un 1'3% en relació al maig del 2002. Per la seva banda, Andalusia i la Comunitat Valenciana són les zones preferides pels espanyols i registraren increments interanuals de pernoctacions de residents del 8'1% i 12'3%, respectivament.

A tot l'Estat, Canàries fou la comunitat que tingué més ocupació (61'5%), seguida de Balears i Comunitat Valenciana (58% ambdues), malgrat que, en relació al 2002, aquest percentatge representa una baixada del 0'2% a les Balears.

Quant als punts turístics amb més ocupació, destaca Muro que, amb el 84% del total de places ofertades cobertes, liderà el llistat a tot Espanya. Palma fou una altra zona amb un alt nivell d'ocupació (68'61%), seguida de Calvià (64'45 per cent).

L'Illa de Mallorca fou la primera quant a nombre de pernoctacions, amb quasi 3'8 milions, seguida de Tenerife (1 milió) i d'Eivissa (921.107). L'Arxipèlag balear rebé el maig 870.351 turistes, dels quals 80.234 foren espanyols i 790.117, estrangers. Tots ells sumaren 5.295.495 pernoctacions, de les quals la major part (4'9 milions) les realitzaren els turistes estrangers. L'estada mitjana durant el mes passat se situà en sis dies.

+ VIST