Segueix-nos F Y T R

Els jutges militars processen Peñafiel per cometre quatre delictes

| Madrid |

El titular del Jutjat Togat Militar Central número 2 ha dictat acte de processament de l'excap de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Albacete Antonio Peñafiel, pels delictes d'abús d'autoritat amb resultat de mort, atemptat contra l'autoritat militar, assassinat i tinença il·lícita d'armes. Fonts de l'acusació particular explicaren que el delicte d'abús d'autoritat amb resultat de mort es deu a la mort del comandant Isidoro Turrión i el d'assassinat amb traïdoria a la mort del doctor Francisco Naharro.

A més, el tinent coronel Antonio Peñafiel està processat pels delictes d'atemptat contra l'autoritat militar per les lesions que va sofrir el cap de la Comandància, Antonio Lázaro Gabaldón, i tinença il·lícita d'armes. Les mateixes fonts assenyalaren que el procés «està molt avançat» perquè, després de l'acte de processament, el següent seria acabar «unes diligències complementàries que falten i, a continuació, l'acusació pel fiscal i les acusacions particulars, i després el judici».

Els fets van ocórrer el passat 17 de juny quan, segons el relat dels testimonis, Peñafiel va entrar a la Comandància, on va aconseguir una pistola, i matà a tirs el segon cap Isidoro Turión, i el metge de la instal·lació, Francisco Naharro, ferint de gravetat el llavors cap de la Comandància, Antonio Lázaro, i disparant-se posteriorment al cap amb la intenció de llevar-se la vida. En la fase d'instrucció, el jutge ratificà la presó provisional sense fiança després que Peñafiel declaràs que no recordava que hagués mort dos companys i ferit un altre. Peñafiel també va explicar que aquell dia se sentia atordit, i que no recordà res fins que es va despertar a l'hospital d'Albacete sis o set dies després.

Peñafiel, que va ser cap de la Comandància de Palma, havia estat cessat en 2002 del comandament del corter d'Albacete, tot i quedar-hi adscrit a efectes orgànics fins a l'assigació de nou destí.

+ VIST