Segueix-nos F Y T R

Milers de veïns de la Part Forana honren els seus familiars difunts

Algun dels cementeris, com el d'Inca, s'han ampliat durant l'any 2004

| Comarca |

Els veïns de la Part Forana varen acudir ahir tal com diu la tradició als cementeris locals per venerar els seus difunts. La pluja va marcar la jornada en la qual a diferència d'altres anys quasi no s'estrenaven instal·lacions. A Inca sí que hi ha hagut recentment una ampliació del cementeri, amb 20 nous panteons de vuit places i 712 nínxols. Aquesta és la quarta ampliació del cementeri inquer. A partir d'ara es permetrà l'adquisició de nínxols individuals a les prop de 300 sol·licituds que hi ha en llista d'espera i encara hi ha terrenys per a més ampliacions.

A Alcúdia, coincidint amb la celebració de Tots Sants, es va inaugurar també una nova sala de vetladors molt necessària tenint en compte que fins ara els morts es vetlaven a la capella. A la resta de municipis les visites varen transcórrer en un clima de normalitat, entre l'olor dels milers de flors que es varen dipositar a les tombes. A Manacor, les hores punta de visita al cementiri municipal foren les 12.00 hores i les 16.00 hores de l'horabaixa. Centenars de veïns de la localitat col·lapsaren l'entrada al cementeri, tot i que s'habilitaren aparcaments per a l'ocasió i un equip de policies locals regularen el trànsit en aquest indret. La Creu Roja també hi fou present i custodià l'entrada principal al cementeri.

En contrast, a algunes localitats com Sant Llorenç, Son Servera, Porreres i Ariany, l'afluència de veïns als seus cementeris locals no va ser tan acusada, probablemnt a que aquest cap de setmana ja foren molts els familiars que s'acostaren fins als camps sants. El mal temps i la pluja d'ahir condicionaren la visita dels veïns al cementeri, encara que cap al final de la jornada, les flors i les espelmes no oblidaren els difunts.

+ VIST