Segueix-nos F Y T R

La resintonització de TV3 costarà al Govern balear 2'8 milions d'euros

Estaràs defensa els dos directius d'IB3 condemnats per difamar

| Palma |

El Govern de Jaume Matas invertirà durant la pròxima dècada un total de 2'8 milions d'euros per garantir la resintonització i recepció a Balears de TV3 i Canal 33, que canviaran de freqüència quan IB3 iniciï les seves emissions i les ocupi. De l'esmentada quantitat, 300.000 euros s'aportaran en breu i amb la finalitat de facilitar la reubicació dels canals catalans a les llars dels ciutadans illencs. La resta s'abonarà a través de 10 partides anuals de 250.000 euros cadascuna.

Així ho va comunicar ahir al Parlament la vicepresidenta de l'Executiu balear, Rosa Estaràs, qui també va explicar que a partir d'aquest mes de novembre tant TV3 com Canal 33 es rebran simultàniament a l'Arxipèlag a través de la freqüència habitual i de la nova. També va admetre que el calendari de posada en marxa de l'autonòmica està patint una certa demora. Les darreres previsions assenyalen que el març de 2005 -i no per gener com es calculava inicialment- podrien començar les emissions en proves.

D'altra banda, i a una pregunta parlamentària del diputat d'EU-EV, Miquel Ramon, Estaràs defensà la professionalitat dels dos directius d'IB3, Agustí Sintes i Sonia Escribano, acabats de condemnar per difamar durant un any l'expresidenta del Consell d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa. Sintes i Escribano són delegats de la televisió pública balear a Menorca i a Eivissa respectivament i la condemna es refereix a fets que varen ocórrer quan ambdós treballaven a la redacció del diari El Mundo a les Pitiüses. Estaràs recordà que «la sentència encara no és ferma» i a continuació advertí que «tothom té dret a equivocar-se i no per això ha de deixar de fer feina».

+ VIST