Segueix-nos F Y T R

Dues dones i un home moren a mans dels companys el primer dia de l'any

Els tres crims ocorregueren a Granada, a Màlaga i a Girona

| Madrid |

En el primer dia del 2006 es registraren tres víctimes mortals, dues dones i un home, i en un dels casos l'autor dels fets tenia un ordre d'allunyament.

Les dones moriren a Algarinejo (Granada) i Marbella (Màlaga), i l'home a Roses (Girona).

Pilar Pacheco es convertí diumenge en la primera víctima mortal d'enguany per violència domèstica, en morir després de ser assolida per dos trets d'escopeta efectuats pel seu exmarit, el qual havia denunciat anteriorment, el 2004, per maltractaments.

El marit fou detingut per la Guàrdia Civil en un bar d'Algarinejo i reconegué ser l'autor dels trets. L'esdeveniment ocorregué quan la morta recollia olives al costat de la seva actual parella en un oliverar proper a la finca d'Atalaya, propietat del seu exmarit i propera a aquesta petita localitat, ubicada al nord-oest de la província, al costat del límit de la província de Còrdova.

Poc després, també durant l'horabaixa de diumenge, una dona marroquina d'uns 40 anys morí a Marbella després de ser asfixiada per la seva parella, que s'entregà posteriorment a la Policia i confessà el crim. El succés es produí devers les 20.00 hores en un habitatge situat a l'edifici Mediterrània, a Marbella, després que l'agressor l'asfixiàs a l'interior de l'habitatge que tenien llogat des de feia diversos mesos. La coordinadora provincial de l'Institut Andalús de la Dona, Pilar Orient, informà que l'agressor tenia ordre d'allunyament des de juny passat.

A Roses (Girona), un veí de Sant Esteve ses Rovires de 50 anys morí després de rebre una ganivetada de la seva companya sentimental, informaren ahir els Mossos d'Esquadra. Devers les 20,00 hores, els Mossos reberen l'avís d'un familiar de María Adela R.O., de 51 anys, que els informava que havia trobat al seu domicili una nota en la qual explicava que se suïcidaria a ca seva. Els Mossos, en arribar a l'habitatge, van trobar la dona, que s'havia pres gran quantitat de barbitúrics, i el seu company mort al llit.

+ VIST