Segueix-nos F Y T R

Quatre membres d'una família, intoxicats de gravetat a Capdepera

Les víctimes són equatorianes i havien inhalat el fum d'un braser

| Palma |

Quatre membres d'una mateixa família resultaren intoxicats de gravetat en la mitjanit d'ahir per un braser que emetia monòxid de carboni.

A les 0.47 hores la Policia Local de Capdepera rebé una trucada des d'un mòbil, en la qual s'alertava que una persona es trobava en molt mal estat, en una planta baixa del carrer des Port, 14. Una patrulla es desplaçà amb celeritat a aquesta adreça i després d'obrir-se la porta no van veure ningú. El motiu era que Marcos Antonio Zambrano Cepeda, el comunicant, havia arribat a la porta de quatre grapes, i era al terra. Els agents el tragueren al carrer i després accediren a l'habitatge, a la recerca de la resta d'afectats.

A mà dreta, en una habitació, jeien intoxicats Marta Marisa Bejarano León i el seu fill, de 18 mesos. En una altra habitació aparegué l'últim afectat, Francisco Zambrano Cepeda, germà del primer.

Les víctimes són de nacionalitat equatoriana i per afrontar les baixes temperatures de la nit decidiren cremar plàstics i fustes en un braser de carbó, en una habitació completament tancada. Un a un començaren a patir mal estat general, cefalea, nàusees sense vòmits, visió boirosa i pèrdua de força en les extremitats inferiors.

Van ser atesos en primera instància pel personal d'una ambulància del 061 i després foren remesos a l'Hospital de Manacor, on passaren la nit en observació. Marcos Antonio i la seva dona, de 37 i 28 anys, el fill d'ambdós, i Francisco, que en té 34, foren traslladats el matí a la clínica Juaneda.

El doctor Joan M. Batle els tractà a la hiperbàrica, ja que presentaven altes concentracions de monòxid de carboni a la sang, i després tornaren a l'Hospital de Manacor. L'oxigen pur subministrat durant més de tres hores tingué efecte i tots evolucionen favorablement.

+ VIST