Segueix-nos F Y T R

«ERC no accepta les presses dels socialistes per aprovar l'Estatut»

El president d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, visità ahir Binissalem

C.M./M.N. Binissalem.
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira, deixà clar ahir a Binissalem que «no podem acceptar les presses de darrera hora dels socialistes per negociar l'Estatut perquè tot després sortirà malament». Amb aquestes paraules, Carod-Rovira expressà ahir la seva opinió durant un dinar míting a Binissalem amb un centenar de militants i simpatitzants de l'Illa. L'acte, que també comptà amb la presència del president d'ERC a les Balears, Joan Lladó, serví també per presentar en família ERC de Binissalem, que lidera Felip Lladó.

Així, el president d'ERC digué que «el Govern espanyol ha canviat posicions en clau positiva per negociar l'Estatut, però queda bastant de camí per recórrer. Per la importància dels temes que discutim no entenem les presses de darrera hora dels socialistes, que volen que en qüestió de dies i hores les línies de l'Estatut quedin pactades i acordades».

«No s'entenen aquestes preses quan es vol mantenir una relació bilateral per negociar partit amb partit i no d'una manera multilateral, tal com hem proposat nosaltres, ja que ho consideram el més sensat», afegí.

Segons Carod-Rovira, les negociacions bilaterals endarrereixen enormement el procés de l'Estatut: «Tot això només serveix perquè aquells partits que durant altres èpoques haguessin pogut avançar amb l'Estatut no ho varen fer, i ara ells poden acumular les fotografies en el seu àlbum dels records». «A més, tot això serveix perquè la campanya de desgast contra tot allò que significa avançar en l'autogovern, que du a terme el PP amb els seus còmplices mediàtics, continuï en la seva màxima intensitat», digué.

En el seu discurs, el líder d'ERC assenyalà que «l'Estatut de Catalunya beneficia les Balears perquè estableix unes relacions amb les Illes que donaran molt bones relacions». Per tot això, durant l'al·locució reclamà al president del Govern balear, Jaume Matas, que compleixi la seva paraula que diu: «Estarem en primera línia defensant el mateix que es concedeixi a Catalunya».

+ VIST