Segueix-nos F Y T R

Sampol i Alorda fan costat a Nanda Ramon com a candidata del PSM

Els portaveus la defensen davant dels membres del Consell Polític

R.G./J.T.Palma.
El portaveu del PSM al Parlament, Pere Sampol, i el portaveu al Consell de Mallorca, Antoni Alorda, s'han posicionat clarament a favor de Nanda Ramon com a candidata d'aquest partit a les autonòmiques del 2007. Així ho evidenciaren en la reunió del Consell de Direcció Política -màxim òrgan de direcció entre congressos- realitzat dimecres a l'Auditòrium de Palma.

A més, Sampol i Alorda no són els únics militants destacats que aposten per la vicesecretària general. L'exconseller Damià Pons, l'exdirector general Joan Melià o Biel Barceló apareixen en la pàgina web de Ramon com els seus suports.

D'altra banda, el Consell de Direcció Política acordà per unanimitat el sistema d'elecció del candidat a través d'unes primàries, que es faran dia 27 de gener i en les quals competiran Ramon i el batle de Santa Eugènia, Mateu Crespí.

Segons diversos assistents a la reunió, Sampol defensà Nanda Ramon com a candidata i destacà el seu caràcter «urbà» i el fet que fos dona i de Palma. Davant el centenar de militants congregats, Alorda també apostà clarament per la que fóra candidata a les passades generals de la coalició Progressistes, formada pel PSM, Esquerra Unida, Els Verds i ERC.

En canvi, el tercer portaveu institucional de la formació nacionalista, el regidor de Palma, Pere Muñoz, optà per no posicionar-se. La postura adoptada per Sampol i Alorda no ha agradat a determinats sectors del partit, que consideren que els portaveus institucionals han de mantenir-se neutrals en el procés.

D'altra banda, el secretari general de la formació, Biel Vicens, destacà, en un comunicat, que els dos candidats són «excel·lents» i que tenen «una inqüestionable talla política demostrada per representar el PSM al màxim nivell electoral».

El Consell de Direcció Política decidí que les primàries es duran a terme dia 27 de gener a Palma, Inca i Manacor, i que els candidats tendran fins a dia 26 de gener per organitzar comunicacions.

+ VIST