Segueix-nos F Y T R

La Sala vol destinar 23.643 metres quadrats de sòl a un nou polígon

La nova superfície anirà destinada a les petites indústries del poble

C.MORENO. Campanet.
L'Ajuntament vol reactivar la construcció del primer polígon industrial per a Campanet amb l'adaptació de les Normes Subsidiàries al Pla Territorial de Mallorca. Així, l'informe de l'estudi preliminar de l'adaptació, que s'ha d'aprovar en el ple d'avui vespre, preveu classificar 23.643 metres quadrats com a sòl urbanitzable industrial per a les indústries i tallers que ara es troben al centre urbà del poble, excloent l'ús comercial.

L'informe justifica aquesta classificació assenyalant que «el Pla Territorial de Mallorca permet per a Campanet classificar sòl industrial fins a 28.100 metres quadrats i amb aquesta modificació de les qualificacions de la zona industriocomercial només hi ha classificats 4.400 metres de sòl industrial; amb la mateixa adaptació es procedirà a classificar 23.643 metres quadrats com a nou sòl urbanitzable».

Durant l'anterior legislatura, els polítics ja destacaren la necessitat de construir un petit polígon per a les empreses del poble, per la qual cosa l'Institut de Desenvolupament Industrial (IDI) signà un conveni amb l'Ajuntament de Campanet i comprà el sòl rústic necessari per tal de desenvolupar aquesta zona industrial per ssdonar sortida a les necessitats del poble i que no són cobertes per l'espai de Menestralia.

A l'inici d'aquesta legislatura, les institucions tornaren a mostrar un clar interès per desenvolupar aquest sòl industrial, però amb l'aprovació inicial del Pla Territorial de Mallorca s'impossibilità a l'Ajuntament que pugués aprovar inicialment una modificació de la seva normativa urbanística per incloure aquest nou polígon.

En aquest sentit, el batle de Campanet explicà que «en el Pla Territorial ens restava metres d'aquest nou polígon, ja que comptava els metres que hi ha construïts a Menestralia i això és absurd».

En aquests moments, a les Normes Subsidiàries hi ha classificades una superfície de 4.8 hectàrees amb la qualificació d'industriocomercial.

+ VIST