Segueix-nos F Y T R

Quetglas (PSM) demana al batle que destitueixi Plomer «per prevaricació»

Considera que no es pot abstenir en els expedients d'esbucaments

| Muro |


El nou regidor del PSM, Ramon Quetglas, ha demanat al batle, Miquel Ramis -CDM-, que destitueixi el seu soci de govern i regidor d'Urbanisme, Onofre Plomer, perquè considera que «prevaricà» quan s'absté a l'hora de votar els expedients d'esbucament avalats per informes tècnics.

S'ha d'esmentar que altres regidors, a més de Plomer, no voten a favor d'aquestes actuacions, però Quetglas troba que ell hi té més responsabilitat que ninbú com a titular d'Urbanisme.

Tot i que a principi de legislatura, els primers expedients d'esbucament -la campanya de control urbanístic començà per un suggeriment del PSOE i del PSM- s'aprovaren amb el suport de tots els grups, poc temps després UM trencà aquest consens i començà a votar-hi en contra. L'exbatle Jaume Perelló afirma que «intencionadament» s'han deixat sense revisar els expedients anteriors a 1997, i recorda que «el batle mateix en té un d'obert de l'any 1996».

Després de la decisió d'UM, el PSOE començà a abstenir-se en les votacions i poc després el PP el seguí. Així, els darrers documents s'han aprovat just amb els vots del CDM i del PSM.

El secretari municipal redactarà un informe, a petició de Plomer, per determinar si l'abstenció suposa prevaricació. Ell creu que «moralment no volem ordenar esbucaments, perquè molts d'infractors diuen que quan Perelló era batle els donà un permís». L'exbatle afirmà que «Plomer sempre ens culpa de tot».

+ VIST