Segueix-nos F Y T R

Els centres d'acollida obren 24 hores als «sense sostre» davant el temporal

Els vents i les pluges podrien posar en perill la vida dels indigents

| Palma |

S'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca activà ahir el nivell 2 del Pla d'Emergència d'Hivern, que afecta tots els centres i serveis que formen part de la Xarxa d'Inserció Social, i que permetrà que aquests estiguin oberts a qualsevol hora per als «sense sostre».

L'anunci d'un temporal per als pròxims dies, que pot venir acompanyat de fortes pluges de més de 15 litres per metre quadrat i hora i forts vents, que poden ser de més de cent quilòmetres per hora, ha motivat aquest canvi de nivell «per poder atendre millor les persones que es troben en situació de risc o exclusió social i que romanen al carrer», segons fonts de S'Institut. Segons el Centre Territorial de l'Institut estatal de Meteorologia dilluns pot ser el dia més crític.

El Pla d'Emergència d'Hivern es va posar en marxa el passat 25 de novembre i està format per 3 fases d'actuació en funció d'una sèrie de condicionants, marcats per les causes meteorològiques, que activarà s'Institut amb els informes de l'Institut Meteorològic. Durant l'hivern se sol mantenir el nivell 1, però davant temporals com el previst, és a dir situacions climàtiques amb un risc de moderat a mig per a les persones en situació o risc d'exclusió social i que romanen al carrer, s'activa almenys el nivell 2.

En aquest cas, les actuacions que es duen a terme des de la xarxa de centres, segons el protocol d'actuació, són mantenir en situació d'alerta els serveis en previsió dels ingressos derivats de la Unitats Mòbils d'Emergència, i ampliar l'horari d'atenció als usuaris del centre per garantir-los, a qualsevol hora, un sostre.

En cas que la situació s'agreujàs i suposàs un alt risc per a les persones «sense sostre», la xarxa de S'Institut demanaria suport a la Policia Local per evitar que els usuaris romanguin al carrer i d'aquesta manera posin en perill la seva vida.

+ VIST