Segueix-nos F Y T R

Dolor i consternació a Capdepera per la tragèdia del nin que morí carbonitzat

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil féu una inspecció per determinar-ne les causes

A.B./J.S. Capdepera.
Capdepera es despertà ahir consternat davant de la tràgica mort de Saimonas Kulikovas, un nin de sis anys que morí en l'incendi del seu habitatge dissabte a la nit, en intentar fugir de les flames. Els comentaris es podien escoltar a qualsevol banda de la localitat. Era la tràgica notícia del dia. Als bars i als carrers ningú no s'explicava el que havia succeït i eren molts els que quedaven impressionats davant del relat dels fets.

Amb una gran commoció i una enorme sensació de tristesa vivien ahir els veïns del carrer Major, com també molts altres que s'acostaren per veure el lloc de la tragèdia, els incidents ocorreguts la nit anterior. Molts declaraven que no havien dormit a causa de la desgràcia ocorreguda; els que coneixien la mare i el nin no volgueren parlar per la commoció. D'altres qüestionaven el fet que «el nin estigués tot sol». Però tots coincidien a afirmar que «era una terrible injustícia» i un «autèntic desastre». També es podien sentir altres comentaris sobre que «la mare havia deixat en alguna ocasió el nin tancat amb clau quan sortia a fer feina».

Ahir al matí, efectius de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Manacor es desplaçaren al lloc dels fets, al carrer Major, número 47, per fer-hi una inspecció ocular. Els agents recolliren una sèrie de mostres que seran analitzades en un laboratori de Madrid per determinar les causes de l'incendi. En aquest sentit, els investigadors mantenen molta cautela i ahir apuntaren que es va produir de manera accidental. El que sí que sembla clar és que el foc començà a la sala d'estar i després es propagà amb rapidesa per la casa. Saimonas Kulikovas tractà de fugir però morí cremat al balcó.

Durant la jornada d'ahir, la Guàrdia Civil també entrevistà alguns de veïns que presenciaren l'incendi i telefonaren als serveis d'emergència. També parlaren amb la mare del petit, tot i que aquesta encara es trobava en estat de xoc. Les diligències s'enviaran al Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor, que s'encarrega del cas.

El petit i la seva mare, de nacionalitat lituana, vivien a Capdepera des de feia un temps. Saimonas estudiava al col·legi públic de S'Alzinar i la seva mare treballa en un restaurant de Cala Rajada. Pel que sembla, no tenien aquí cap altre familiar, encara que la dona ha rebut el suport i l'ajuda de veïns i amics.

+ VIST