Segueix-nos F Y T R

La gran desfilada de la Diada de la Llengua unirà els 53 pobles de l'Illa

Centenars de xeremiers i percussionistes iniciaran i clouran la comitiva

| Palma |

Hi seran tots, així ho han confirmat. Tots els pobles de Mallorca, tots els llogarets i totes les barriades s'uniran a Palma per assistir a la gran desfilada prevista per celebrar la Diada per la Llengua i l'Autogovern. La comitiva partirà de la plaça d'Espanya i arribarà a la plaça Major.

Hi seran tots. Tots, els 53 municipis de l'Illa, per on el Sus Mallorca ha anat creant la Xarxa a favor de la llengua, la cultura i el país. La xarxa que l'Obra Cultural Balear ha unit al llarg d'aquests 10 mesos que du de campanya, iniciada el mes de juny passat amb l'objectiu de despertar la consciència d'un poble de pertànyer a una identitat pròpia, a una terra, a una llengua. Creada amb l'objectiu de despertar els ciutadans i dir-los que tranquils, que en aquest camí no estan sols, que en aquest camí hi ha més gent que comparteix els mateixos ideals.

Per tot això i per aquests quatre anys de despropòsits en política lingüística, la gent s'alçarà per una Mallorca amb futur. S'alçarà igual que el 17 de març, sense crispacions, sense tensions, sense insults. Però s'alçarà.

El dia 5 de maig, un centenar de xeremiers i un centenar més de percussionistes precediran i clouran la desfilada anomenada «Tot Mallorca per la llengua», integrada per totes les delegacions de totes les organitzacions que componen la Xarxa per la llengua, la cultura i el país.

Aquests centenars de persones recorreran el carrer de Sant Miquel per arribar a la plaça Major de Palma, on a les 18.00 hores es constituirà el gran mosaic humà que aquests dies està preparant l'OCB. Serà un mosaic del mateix estil que el que es creà en l'edició del 1996. Llavors es reivindicà amb unes lletres que ompliren la plaça que Mallorca «Som una comunitat històrica». Prèviament al pas per la plaça Major, la comitiva es concentrarà a les 17.00 hores a la plaça d'Espanya, des d'on partirà amb una pancarta identificativa de cada poble. Cada zona de l'Illa es concentrarà en distints punts per caminar en massa, abans de reunir-se tot el conjunt a la plaça d'Espanya. Així, les respectives demarcacions partiran de Son Ferriol, Molinar, Ses Veles, Pere Garau, pont del tren i plaça d'Espanya.

La Diada per la Llengua també serà l'escenari d'un dels esdeveniments musicals de l'any: un gran concert de rock, a càrrec d'Els Pets i d'Anegats, formacions amb exitoses trajectòries arreu dels països de parla catalana. La màgia final serà quan la flama del Correllengua s'obri pas enmig d'una plaça Major estibada de gent.

+ VIST