Segueix-nos F Y T R

Llibertat amb càrrecs de quatre detinguts a l'operació Llampec

Avui seran interrogats l'advocat Miquel Feliu i la resta de confinats als calabossos

Maria Antònia Ferragut (dreta) amb la imputada d'una causa diferent. Fotos: SERGE CASES.

X.GISPERT/J.RIERA Palma.
Els quatre primers imputats en l'Operació Llampec sortiren ahir en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració davant el jutge Garcías Sansaloni d'instrucció 7. Tots ells són acusats de delicte fiscal per blanqueig de doblers. Avui s'espera que declarain almanco tres diputats més.

Ahir varen ser presentats davant el jutge Maria Antònia Ferragut Tomàs, secretària d'Alexandre Feliu, la qual declarà que diverses signatures de documents intervinguts per la Policia eren seves però que els havia signat per ordre del seu superior. Ferragut, que havia arribat esposada al jutjat, sortí amb llibertat amb càrrecs i s'hi haurà de presentar un cop cada mes. No no pot sortir de l'Estat espanyol.

En la mateixa situació queda David Alfredo Sancho Roura, relacionat amb el despatx dels Feliu. Nikolaus Gropper entrà esposat amb Sancho i acusat d'estafa. Al final només ha de respondre de delicte fiscal i, en aquest cas, pot sortir de l'Estat espanyol i no haurà d'anar cada mes al jutjat. La darrera a declarar fou Sonia Regina da Costa, també relacionada amb la trama i acusada de delicte fiscal per blanqueig de doblers.

Tot apunta que la col·laboració amb la Justícia d'aquestes quatre persones va ser important. Contestaren de qui rebien les ordres per dur endavant les seves activitats que la investigació presumeix delictives. Tot apunta que, a partir de les declaracions d'ahir i de les que es faran avui, podrien registrar-se noves detencions de persones amb més «pes» dins aquesta suposada trama. La investigació apuntaria també cap a despatxos relacionats amb consolats diplomàtics.

Avui presta declaració, entre d'altres persones, el misser detingut Miquel Feliu Bordoy, acusat de doble venda de solars a Cala Llamp i de delicte fiscal. Hi ha molta expectació al voltant d'aquesta declaració ja que és considerada de notable importància per a l'aclariment del cas. En aquest cas ja es tracta d'un membre important de la família Feliu, que controla el bufet.

Fonts jurídiques donaven ahir per possible la imputació dels notaris Àlvaro Delgado i Alberto Herrán. Ambdós podrien ser acusats d'omissió del deure d'advertir els seus clients que estaven realitzant operacions de blanqueig de doblers presumptament il·legals. Tanmateix, aquesta possible imputació no s'havia fet ahir pública tot i que l'important escorcoll policial també aniria en aquesta línia d'incriminació.

La investigació de les societats suposadament destinades al blanqueig de doblers pot aclarir molt sobre la situació en què quedaran aquests dos representants de la fe pública que dirigeixen una de les notaries més conegudes de Mallorca.

+ VIST