Segueix-nos F Y T R

Rabasco: «Una jugada bruta impedí que ASI tingués millors resultats»

Responsabilitza Jaume Matas i el PSOE de la campanya contra ell

| Palma |

Joaquín Rabasco ha resultat elegit per sisena vegada regidor de Llucmajor. Aquest cordovès de 55 anys ha estat objecte d'una campanya de descrèdit especialment dura i prolongada per la denúncia del PSOE el 2001 per possibles irregularitats econòmiques que afecten també el batle del municipi, Lluc Tomàs (PP).

-Satisfet amb els resultats?
-El dia següent de les eleccions em vaig aixecar com mai ho havia fet. Ho vaig fer amb la consciència tranquil·la d'una persona humil que està sent perseguida i massacrada per tots els partits polítics i forces mediàtiques amb mentides, calúmnies i oportunisme carronyer. Fins a l'últim moment han intentat desprestigiar i enfonsar ASI.

-Vàreu cometre cap delicte amb els comptes de Llucmajor?
-No. I aprofit per demanar un judici just com més aviat millor per aclarir uns fets similars als que s'usaren en el famós crim de Conca.

-Dubtau que sigui un judici just?
-No puc dubtar-ne, però consider que el jutge s'ha limitat a prejutjar els fets de manera arbitrària. Mai no ha dit «ja n'hi ha prou!» en una investigació tan dilatada. I ho repetesc, l'informe acusatori del fiscal ha coincidit, després de sis anys d'investigació, amb les eleccions del 2007, precisament. Quina curiositat!, no?

-Després de l'acusació del fiscal, confiàveu sortir elegit?
-Gens. Quaranta-vuit hores abans de la jornada electoral, Diéguez, de manera descarada i vergonyosa, s'erigí en fiscal i jutge, i demanà 11 anys de presó per a mi. El diari El Mundo publicà l'entrevista a tota pàgina. Se'n repartiren milers d'exemplars gratuïtament a Llucmajor i a Calvià, just abans de les eleccions. Aquesta jugada bruta ens privà d'un molt millor resultat a les urnes.

-Creis que vos condemnaran?
-Hi ha qui ja ho ha fet. Han proporcionat als mitjans material per omplir pàgines senceres de mentides i calúmnies. Només falta que m'executin a la forca, enmig de la plaça Major de Llucmajor, per a alegria de tots aquells que no poden viure d'una altra cosa que no sigui dels beneficis de les seves polítiques.

-Quina explicació tenen les acusacions contra vós?
-Durant quatre anys el president Matas ha utilitzat contra mi els seus mitjans de comunicació per aplicar mil vegades la mentida i convertir-la en realitat. Algun dia quedarà demostrat que es tracta d'un gran muntatge per fer desaparèixer el foraster Rabasco i el seu partit polític ASI... No creurà que som il·lús, veritat?

-Pactaríeu amb algú la governabilitat de Llucmajor?
-Les necessitats del meu poble i la nostra política social ens obliguen a voler pactar amb PSOE, Bloc i UM, però crec que ells mai no es posarien d'acord per pactar amb ASI.

-Què destacaríeu del vostre pas per la política de Llucmajor?
-Hem fet allò que hem pogut amb la nostra representació pel benestar del nostre poble, però després de 20 anys de lluita per aconseguir tenir llibres gratis, ajuts econòmics a les famílies necessitades, que els seus fills també puguin estudiar en castellà, que els carrers estiguin nets, que el turisme sigui de qualitat, la gent continua votant el PP i el PSOE. Ara que no es queixin!

+ VIST