Segueix-nos F Y T R

La renúncia de la constructora deixa a l'aire l'edificació del nou institut

La Plataforma d'Associació de Pares culpa el Govern de no dotar adequadament el projecte

Les necessitats educatives d'Alcúdia dugueren els pares a crear una plataforma reivindicativa.

| Alcúdia. |

La construcció del nou Institut d'Ensenyament Secundari d'Alcúdia passa una altra vegada per moments difícils. Construccions Crespí, l'empresa adjudicatària de les obres de construcció del nou institut, ha renunciat a aquesta obra després d'adonar-se que el preu de sortida no s'ajusta als preus reals del mercat. La renúncia deixa en una situació complexa l'Ajuntament, que tindrà problemes per adjudicar el projecte a temps perquè l'obra estigui llista pel setembre de 2008, tal com preveu el conveni de col·laboració signat amb el Govern balear.

La plataforma d'Associacions de Pares i Mares d'alumnes creada a Alcúdia fa ara un any com a mesura de pressió per accelerar la construcció del centre, no ha tardat a reaccionar i culpa de la situació els responsables de l'Ibisec, organisme dependent de la Conselleria d'Educació, els quals qualifica d'«incompetents» i «ineficaços».

«Una vegada més la realitat ens dóna la raó: la qüestió educativa a les Illes Balears és dirigida per uns responsables polítics poc diligents per als quals l'educació pública no és una prioritat», diuen des de la plataforma a la vegada que recorden que «a l'incompliment dels compromisos per part de la Conselleria d'Educació i l'Ibisec hi hem d'afegir ara la negligència en la tramitació d'un projecte d'execució d'obres, tot i els filtres tècnics a què s'ha somès, que provocarà un retard inexplicable».

El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, explicà ahir que «hem tornat el projecte d'execució al Govern perquè el revisi i que estigui adequat als preus reals de mercat però si això no bastàs, hauran de garantir la dotació econòmica». Ferrer mostrà la seva preocupació perquè les obres no estaran a temps si no comencen el primer de setembre.

+ VIST