Segueix-nos F Y T R

De Santos calla i el Govern valora la transparència de Cort a Son Espases

L'Executiu manifesta «màxima tranquil·litat» per la investigació iniciada pel fiscal de Balears

| Palma |

El portaveu del Govern balear, Joan Flaquer, declarà ahir que l'Executiu afronta amb la «màxima tranquil·litat» l'obertura de diligències informatives per part de la Fiscalia Anticorrupció de les Balears sobre la valoració econòmica de la finca de Son Espases Vell, adquirida per l'Ajuntament de Palma el novembre de 2003.

Mentrestant, el tinent de batle en funcions d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, es negà a comentar la decisió judicial i guardà un «prudent» silenci. Cal recordar que el responsable municipal va haver de fer front a una reprovació per part de l'oposició en relació a la seva intervenció en la decisió «política» d'ubicar el nou hospital de referència a Son Espases i de pagar per aquesta possessió de la Real devers 7'2 milions d'euros. Una taxació judicial ho deixà, anys més tard, en 2'9 milions.

A la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern en funcions, Flaquer indicà que les instàncies judicials tenen tota la informació requerida sobre aquest procediment, que «s'ha duit amb el màxim rigor i transparència» per part de l'equip de govern conservador en funcions de Catalina Cirer. El portaveu de l'Executiu autonòmic es referí d'aquesta manera a la decisió del fiscal Pere Horrach d'obrir diligències informatives sobre l'estimació econòmica de la finca en la qual actualment una UTE liderada per Dragados construeix el futur hospital de referència de la Comunitat Autònoma. El peritatge encarregat pel Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma, responsable de tramitar el recurs sobre la compra de la possessió de Son Espases Vell plantejat per la congregació de Missioners dels Sagrats Cors i l'Associació de Veïns del Secar de la Real, determinà que el valor real de la finca era de 2'9 millons d'euros, davant els 7'2 milions pagats pel Consistori palmesà.

En aquest sentit, convé recordar també que De Santos insinuà pressions per part del Govern a l'hora d'escollir Son Espases per construir-hi el nou hospital. Precisament, la seva negativa a aplicar el principi de l'opacitat a tot el procés li valgué en el seu moment l'esbroncada de la consellera de Salut en funcions, Aina Castillo. Aquests fets, serviren per fer revifar aquest controvertit capítol del PP.

+ VIST