Segueix-nos F Y T R

Sansó: «No em fa por governar en minoria perquè crec en el diàleg»

El batle Jaume Sansó defensa un projecte de poble consensuat

| Vilafranca |

Jaume Sansó té el difícil repte de governar l'Ajuntament de Vilafranca en minoria. Després de vuit anys com a batle amb majoria absoluta sota les sigles del PSM, ara emprèn un camí nou compromès amb l'agrupació electoral Més Vilafranca.

-En un poble avesat a les majories absolutes, com es pot governar en minoria?
-A mi no em fa gens de por governar en minoria perquè quan teníem majoria absoluta ja cercàvem el consens amb la resta de partits i els implicàvem en el dia a dia de la Sala. La cultura del diàleg i del consens ja fa estona que la practicam, però efectivament hi haurà coses que canviaran, però tenc fe que vagi bé.

-Teniu sensació d'inseguretat?
-No perquè confii en la voluntat tant del PP com d'UM per consensuar un projecte de poble entre tots. Hem de superar problemes d'enrere i posar els interessos generals dels vilafranquers per sobre dels particulars i partidistes. Si tot va així, l'èxit està garantit. Estic convençut que tots ho veim igual.

-Quins projectes es troben en marxa en aquests moments?
-Bé, en marxa tenim les obres de restauració de la rectoria vella amb la recuperació del seu pati, i en uns dies estarà acabada la pista de pàdel prevista al poliesportiu. I el mes d'agost ja podran començar les obres del pavelló, que ben segur serà una infraestructura de primera qualitat per als nostres esportistes i veïns.

-I amb vista al futur?
-Com a conseqüència de l'homologació de l'escoleta de 0 a 3 anys a ca ses Monges, hi haurem de dur a terme una sèrie d'obres de millora en aquest sentit. També tenim pensat fer diverses actuacions de reforma a l'edifici de l'Ajuntament. A més, tornarem a reclamar al Govern balear la urgent reforma integral del col·legi d'Es Cremat.

-Quan arribaran les noves normes?
-Aviat seran al Consell de Mallorca perquè les aprovi definitivament i després passaran per ple. Serà una gran passa cap a la sostenibilitat de l'urbanisme a Vilafranca, que serà molt restrictiva amb les grans promocions immobiliàries.

+ VIST