Segueix-nos F Y T R

La Creu Roja augmenta un 12 per cent les intervencions quirúrgiques

L'hospital dugué a terme un seguit d'obres de millora en el 2006

| Palma |

L'hospital de la Creu Roja augmentà un 12 per cent les intervencions quirúrgiques l'any passat. Així mateix, les consultes externes també experimentaren un increment del 8% a causa de l'ampliació del nombre d'especialitats, com pot ser endocrinologia o neurologia, segons explicaren ahir el gerent de l'hospital de la Creu Roja, Biel Roig; i el director mèdic de l'hospital, José Manuel Villaverde, que presentaren la memòria del 2006.

L'hospital comptà l'any passat amb un pressupost total de 5.388.500 euros i quasi 500 mil euros es destinaren a les obres de millora del bloc quirúrgic i d'equipaments.

La Creu Roja, que està al cent per cent dels seus serveis durant tot l'any, és un centre concertat amb l'Ib-salut i treballa en les àrees de cirugia, consultes externes, hospital geriàtric de dia i llarga estança. Aquesta darrera àrea disposà l'any passat de 53 llits, mentre que el 2005 tenia 75 places sociosanitàries. Aquest fet es deu al traspàs de llits de llarga estada a l'àrea de cirurgia. Així, les estances passaren de les 22.575 a l'any 2005 a les 21.045 del 2006.

Segons els responsables del centre, els pacients atesos per l'àrea de llarga estança presenten un perfil de persones d'edat avançada, amb una patologia crònica, diverses patologia i fragilitat, com també una elevada mortandat ocasionada per aquestes causes. A més, solen presentar una problemàtica social i familiar afegida. «Per ordre de freqüència, els diagnòstics d'ingrés són alzeimer i les demències, seguit de les infeccions, i en tercer lloc les malalties cerebrovasculars», concretà Villaverde. sobr la situació econòmica dels malalts atesos el 2006, el 43% percebien al mes una pensió d'entre 350 i 400 euros. D'aquests, un 48% no va poder retornar a ca seva, ja que vivien sols o estaven a càrrec d'una persona d'edat avançada. A més, el 45% dels seus habitatges tenen barreres arquitectòniques.

La Creu Roja disposa d'una àrea geriàtrica de dia, un centre diürn. L'any passat les consultes d'aquest servei augmentaren de forma considerable "un 26%" i les estances un 14 per cent.

+ VIST