Segueix-nos F Y T R

Cinc detinguts acusats d'assaltar cases a Pollença mentre els amos dormien

La Guàrdia Civil ha aclarit una vintena de robatoris que havien creat alarma social

La Guàrdia Civil feia setmanes que anava darrere la banda desarticulada a Pollença.

| Palma |

La Guàrdia Civil ha desarticulat una banda que assaltava cases de Pollença quan els habitants estaven dormint en l'interior. L'onada de robatoris havia causat certa alarma social i de moment s'han aclarit una vintena d'assalts. La banda actuava amb gran sigil i cercava una finestra o una porta oberta de l'habitatge, circumstància bastant habitual durant l'estiu.

Normalment vigilaven un temps l'immoble i s'asseguraven que les mesures de seguretat no eren severes. Una vegada a l'interior es movien entre ombres, silenciosament, mentre els altres romanien al carrer, vigilant si la Policia Local o la Guàrdia Civil patrullava per allà.

En poques setmanes els implicats entraren en almenys una vintena de cases de la zona, la majoria d'elles ocupades. La Guàrdia Civil obrí una investigació i de les inspeccions oculars als habitatges es conclogué que es tractava d'una mateixa banda organitzada. Els agents organitzaren un operatiu especial i en els primers dies no aconseguiren sorprendre els implicats en els robatoris.

Ahir, tanmateix, els investigadors s'apuntaren un gran èxit. Arrestaren cinc dels integrants de la banda, de nacionalitat romanesa i espanyola, i descobriren l'apartament de Pollença que havien llogat com a base d'operacions.

Els agents obtingueren un manament d'entrada i registre per inspeccionar la casa.

Vintena de robatoris

En l'interior es trobaren efectes de dubtosa procedència, telefonia mòbil i targetes de crèdit de les víctimes. Tot aquell material fou de gran importància per aclarir una vintena de robatoris a Pollença.

De moment, la Coman-dància palmesana no ha facilitat informació sobre l'operació policial, que continua oberta, però està previst que avui s'aportin detalls de la desarticulació de la banda.

Els cinc implicats seran posats a disposició judicial en les pròximes hores i no es descarten noves detencions. De moment no hi ha constància que en cap dels robatoris denunciats a Pollença els assaltants actuassin amb violència. Tampoc no se sap si utilitzaven esprais per adormir els amos.

+ VIST