Segueix-nos F Y T R

Nájera diu que no parla català «per vergonya», però «aviat» el xerrarà

Considera que la seva pronúncia s'assembla més a la del valencià

| Palma |

La nova portaveu del Govern balear, Margarita Nájera, reconegué ahir públicament que coneix la llengua catalana, però també va dir que no l'empra perquè sent «vergonya» per la seva pronunciació que, segons ella, s'assembla més a la modalitat valenciana que a les modalitats pròpies de les Balears. Tot i això, la veu del nou Executiu va prometre que «pròximament» s'expressarà en la llengua pròpia de les Illes a tots els actes oficials en què participi com a representant del Govern.

Nájera, nascuda a Bilbao però resident a Mallorca des de fa més de vint anys, sortia així del pas a les crítiques que se li han fet, tant des de l'àmbit polític com des del cultural, per parlar únicament en castellà com a portaveu del Govern. Unes crítiques que, fins i tot, han sortit de partits que, com el PSM o Esquerra, integren el nou Govern de pacte.

Però a aquestes crítiques, que Nájera ha vengut rebent des que protagonitzà la seva primera compareixença com a portaveu, ahir se'n sumaren unes altres, aquestes però des de l'únic partit d'oposició, el PP.

El portaveu adjunt dels populars, Fernando Rubio, carregà ahir contra la portaveu i consellera de Treball i li va retreure que «estigui imputada per suborn i malversació de caudals públics i no passi res», sobretot després que els socialistes, quan estaven a l'oposició, haguessin advertit que José María Rodríguez no era digne de ser conseller tot i que mai va estar imputat pel cas Andratx.

Crítiques del PP «És digna Nájera de ser portaveu i consellera de Treball?», es preguntà Rubio, qui acusà els socialistes de practicar un «doble discurs» i una «tremenda hipocresia» per no practicar ara el que demanaven quan estaven a l'oposició. «No és possible que uns siguin molt dolents sense cap culpabilitat i altres siguin sants quan tenen imputacions per presumptes delictes», sentencià el popular, qui centrà part de la compareixença el dijous a criticar la nova consellera.

+ VIST