Segueix-nos F Y T R

El tripartit costarà un 24% més que l'equip del PP amb assessors inclosos

Així es desprèn d'una taula comparativa realitzada per l'àrea d'intervenció de la Sala

| Sa Pobla |

El cost anual de l'equip de govern del tripartit serà un 24 per cent superior al del PP amb assessors inclosos a causa de la dedicació exclusiva del batle, Joan Comes (Ixsp), i de tres regidors (Lluís Socies, Sebastià Gallardo i Guillem Crespí), a més del cobrament d'una dieta de 91 euros per dia d'assistència a l'Ajuntament per part de la resta de regidors de l'equip de govern. Així es desprèn d'un informe comparatiu elaborat per l'àrea d'intervenció municipal que compara els sous bruts (amb el que s'ha de pagar cada any a la Seguretat Social inclòs) de la legislatura actual i la passada. Els regidors Antoni Martorell, Isabel M. Comes, Paula Vidal, Biel Ferragut i Andreu Pol cobraran 91 euros per cada dia d'assistència a la Sala, 10 euros més del que cobrava abans l'exbatle Antoni Serra, que percebia 81 euros per dia d'assistència. Com a màxim aquest grup de regidors podrà cobrar 1.200 euros bruts al mes i, segons explicà el regidor d'Hisenda Lluís Socies, no n'existeix un mínim. Tot i així, en cas que aquests regidors assisteixin dos dies a la setmana a l'Ajuntament cobraran més del que cobraven els regidors sense dedicació exclusiva de l'època del PP, que percebien una quantitat fixa de 535 euros mensuals. Així, si els regidors de l'equip de govern actuals hi acudeixen dos dies per setmana la quantitat total mensual arribarà a 728 euros al mes, que al llarg de l'any es convertiran en 43.680 euros anuals.

Per tal de compensar els nous sous, el tripartit pobler prescindirà de sis assessors que pagava el PP (delegat de Crestatx, coordinadora del poliesportiu, coordinador de serveis socials, psicòleg, defensor del ciutadà i coordinador de premsa) i en mantindrà un, l'assessor jurídic, que cobrarà menys que l'anterior ja que percebrà 36.610 euros a l'any. Tot i que la manca d'assessors farà que l'Ajuntament s'estalviï gairebé 105.000 euros per aquest concepte, la pujada de les dietes i les quatre dedicacions exclusives enfront de l'única que hi havia amb el govern del PP faran que la suma total del cost dels sous al llarg de l'any sigui superior al que abans costava el PP amb assessors inclosos. En concret, i tenint en compte que els regidors sense dedicació exclusiva cobraran dues dietes setmanals, el nou govern costarà prop de 60.000 euros més a l'any.

El portaveu de l'oposició, Antoni Serra, qüestiona aquesta pujada de sous. «És cert que han tret molts assessors, però no em sembla coherent que ho facin a costa d'apujar-se ells el sou. A més, crec que hi ha feines pròpies de professionals i no dels regidors», diu Serra, que adverteix que en cas que els cinc regidors sense dedicació exclusiva hi assisteixin més de dos dies el cost es pot dispararar.

+ VIST