Segueix-nos F Y T R

Establiments podrà dir a través d'una consulta popular si vol ser independent

El fet de ser una entitat local menor permetria al barri gestionar algunes àrees

| Palma |

L'Associació de veïns d'Establiments vol realitzar una consulta popular entre els pocs més de 3.000 habitants de la zona per conèixer si volen que el barri sigui declarat entitat local menor la qual cosa els permetrà tenir independència administrativa de Ciutat. El responsable de l'entitat veïnal, Joan Garau, entén que això pot ser possible per les característiques que diferencien aquest barri respecte a Palma. Així mateix, recorda que Establiments abans de pertànyer a Palma, depenia del municipi d'Esporles i durant una etapa fou un nucli independent.

El fet de ser una entitat local menor podria permetre que Establiments tingués un batle pedani que gestionàs el dia a dia. Segons Garau, ser una entitat local menor seria molt bo per als veïns ja que podrien dur un control directe de la gestió: «Reclamàrem a Cort que davant el poliesportiu instal·làs deu o dotze bandes reductores de velocitat i només se n'han posades tres; el fet de tenir un batle pedani aquí permetria que aquestes coses no passassin i podríem gestionar les nostres zones verdes», explica. Garau justifica el fet que Establiments fos una entitat menor: «Té sentit per a nosaltres ja que som un barri perifèric de Palma».

«Les tradicions, les festes, les nostres tendes petites ens fan diferents a Ciutat», especifica Garau, que mira com a model a seguir l'entitat menor de Palmanyola, que pertany a Bunyola.

Aquesta és una proposta que sorgí fa dos mesos i el proper mes l'associació estudiarà la realització d'aquesta consulta popular. S'ha de dir que dins la mateixa entitat veïnal hi ha diferents posicions sobre la seva viabilitat. Aquesta és una qüestió que ja fa dècades un grup de veïns anomenat Retorn exposà, però no es desenvolupà. El fet de ser una entitat local menor suposaria pel barri pagar els seus imposts i contribucions a Cort, mentre que podria rebre subvencions de manera directa i finalistes del Govern.

+ VIST