Segueix-nos F Y T R

L'Escola de Música es farà realitat després d'anys de reivindicacions

Catalina Soler i Miquel Mestre varen posar ahir la primera pedra

| Felanitx |

Les obres de la nova Escola de Música de Felanitx es varen iniciar ahir amb la col·locació de la primera pedra. Després de molts d'anys de parlar-ne i de moltes reivindicacions dels pares i professors, la nova Escola de Música i Dansa de Felanitx és ja una realitat.Catalina Soler, batlessa de Felanitx, amb el director general de Formació Professional de la Conselleria d'Educació del Govern balear, Miquel Mestre i regidors de tots els partits polítics municipals varen col·locar la «primera pedra» que dóna el sus a l'inici de les obres.

El projecte ha estat redactat pels arquitectes Jaume Bennàssar Vicens i Montserrat Martín Llompart. El cost total de les obres és de 2'1 milions d'euros, que seran pagats íntegrament per la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear i han de ser executades en un termini d'onze mesos.La nova Escola de Música i Dansa serà una extensió del Conservatori de Palma i s'ubicarà al solar on hi havia l'Escorxador Municipal, al carrer del Rector Planes. L'edifici disposarà de dues plantes. La de baix es destinarà als assajos de la Banda de Música i dos auditoris. A la primera planta s'hi habilitaran aules d'estudi, mentre que a l'antic edifici de l'escorxador, que va ser restaurat fa uns anys per una escola taller, s'adequarà i acollirà la sala de dansa.

Segons explicà la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, el projecte es va iniciar per Sant Agustí de l'any 2000, quan es va convocar un concurs d'idees: «Ara per Sant Agustí de 2007 en col·locam la primera pedra i esperam que d'aquí un any poguem inaugurar les noves instal·lacions».

Així mateix, Soler afegí: «Volem que Felanitx pugui seguir sent la gran cuna de la música que ha estat, des del Pare Aulí a Josep Prohens».Segons Soler: «Aquest projecte demostra que l'interès general està per damunt dels interessos partidistes».El director general Miquel Mestre va voler destacar positivament la col·laboració entre les dues administracions, Govern i Ajuntament. També manifestà la seva il·lusió que «aquesta col·laboració doni els seus fruits».

+ VIST