Segueix-nos F Y T R

Un treballador ferit greu en caure de cinc metres a un col·legi de Can Valero

La víctima es trobava treballant sobre un mur del pati quan es va precipitar contra el terra

El treballador, de 45 anys, va caure des dún mur de cinc metres a Can Valero.

| Palma |

Un treballador de la construcció d'uns 45 anys d'edat es trobava ahir hospitalitzat a la clínica Juaneda en estat greu després que es precipitàs des de cinc metres d'altura en unes obres d'un col·legi. La víctima va sofrir un sever traumatisme cranial i un altre de toràcic.L'accident laboral va ocórrer minuts després de les deu del matí en el col·legi Aula Balear ubicat al carrer Can Valero número 19, en el polígon del mateix nom.D'acord amb les dades facilitades pel centre d'emergències de l'112 i pels equips sanitaris, el treballador ferit havia pujat a un mur de cinc metres d'altura durant les obres per tal de pavimentar el pati del recinte.

L'operari, segons testimonis directes, no duia el casc reglamentari i per causes que encara es desconeixen va perdre l'equilibri i es va estavellar contra el terra.

Els companys de l'obrer van ser els primers a atendre'l, però no van voler moure'l per no empitjorar-ne l'estat. L'home, d'uns 45 anys, sagnava, però estava conscient. El 061 va enviar ràpidament una Uvi mòbil al col·legi, que va coincidir amb una ambulància de transport que es trobava casualment per Can Valero i que també va acudir en auxili del ferit. La caserna de Sant Ferran també fou informada del que acabava de succeir i una patrulla de la Policia Local va recollir informació sobre les circumstàncies de l'accident.

Els metges van estabilitzar el ferit i el van immobilitzar perquè presentava un fort traumatisme crani encefàlic i un altre traumatisme toràcic també sever.

Durant més de mitja hora el treballador va ser al pati del col·legi, on es va formar un gran enrenou, atès pels sanitaris.Un adolescent va explicar aquest diari que havia estat testimoni de la caiguda de l'obrer i va destacar que la víctima no va perdre el coneixement en cap moment.Un inspector de la conselleria de Treball es va desplaçar fins al centre educatiu palmesà i, en primer lloc, es va entrevistar amb el responsable de l'obra al pati, per saber com havia ocorregut la caiguda. També va realitzar una sèrie de comprovacions per confeccionar el corresponent atestat.

+ VIST