Segueix-nos F Y T R

Sa Quartera del blat és ara un modern casal per a la tercera edat

La consellera Dolça Mulet inaugurà dissabte vespre el nou local

| Sineu |

La gent gran de Sineu disposa des de la nit de dissabte d'un nou local en el qual passar el seu temps lliure i practicar tota classe d'activitats, com són tai-xi, danses del món, ball de saló o brodats. La consellera d'Esports i Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca, Dolça Mulet, va assistir al costat de les autoritats locals a la inauguració del nou edifici la rehabilitació del qual ha estat finançada amb fons de s'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca. El pressupost de l'obra és de 235 mil euros. Els doblers han servit per recuperar íntegrament Sa Quartera del blat, antic magatzem de la cooperativa que, malgrat la seva situació estratègica al costat de l'abeurador de la plaça del Fossar, presentava un pèssim estat de conservació.

El president de la tercera edat de Sineu, Tolo Batle, va aprofitar la visita de la consellera Dolça Mulet per demanar-li la seva col·laboració en la recuperació d'un altre magatzem d'idèntiques característiques situat a sols uns metres del que ara s'inaugura. «Abans haurem de pagar aquest», va dir Mulet, que no obstant això, va explicar que «som partidaris d'actuacions com aquesta que serveixen en aquest cas perquè les persones grans tenguin el seu local però també per recuperar un patrimoni molt valuós». L'edifici data de 1906.

El batle de Sineu, Josep Oliver (PP), va voler agrair a les institucions la seva col·laboració econòmica. L'obra va ser executada durant la passada legislatura i va ser finançada a través d'un conveni de col·laboració amb un Pla deu. L'Ajuntament de Sineu hi ha aportat 30.000 euros, a més de l'execució d'algunes obres no incloses en el projecte inicial, com és la recuperació de la vorera.

El resultat de l'obra, projectada per l'arquitecta Maria Lluc Florit, és una nau diàfana. L'associació de la tercera edat utilitzarà unes mampares per separar ambients i que les persones que prenen alguna cosa a la zona de bar no vegin les que fan diferents activitats, segons explicà els seu president, Tolo Batle. El local esta dotat també amb un gran billar. Les persones grans de Sineu van celebrar amb un gran sopar la inauguració oficial.

+ VIST