Segueix-nos F Y T R

Absència cultural en un acte amb poc ritme

El Teatre Principal tornà a acollir l'acte institucional de la Diada després de sis anys

| Palma |

El Teatre Principal acollí ahir el seu primer acte institucional de bon de veres després de l'acte de reobertura, i ho volgué fer a bombo i plateret, encara que aquest no era d'or, sinó de plata vella.Molts representants polítics del Govern, del Consell i dels Ajuntaments, però poca representació del món de les arts, la literatura o el teatre. En definitiva, una Diada sense grans «parafernàlies» ni espectacles i amb poc ritme. Devers cinc-centes persones ompliren la platea i les llotges en la primera diada en què Maria Antònia Munar s'assegué entre el públic i no damunt el catafal. Malgrat tot, l'avui presidenta del Parlament copsà moltes de les mirades just en arribar al Teatre, vestida de negre i amb una flor blanca a la solapa.A fora del recinte hi havia una pancarta signada pels Maulets que donava la benvinguda als convidats. S'hi podia llegir: «No et deixis enganyar, aquesta és la diada d'UM».

Les trompetes del Joch dels Ministrils iniciaren l'acte, mentre que els membres del Consell entraven en filera i enmig d'un corredor una mica improvisat i provocat amb desgana. A darrera, hi entrava el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, que entrà corrent al Principal, ja que arribava tard.

A primera fila, el president Francesc Antich i la presidenta Munar parlaven amb el bisbe Jesús Murgui. Devora la batlessa de Palma, Aina Calvo, i el delegat Ramon Socias.

Asseguts a l'esquerra, els membres del Consell de Mallorca. A la dreta hi havia els representants del Govern i l'oposició liderats per Rosa Estaràs, asseguda devora Maximilià Morales i Joan Verger. L'estament militar estava encapçalat pel comandant general Emilio Roldán. Del món laboral hi eren el president de la Caeb, Josep Oliver; el president d'Afedeco Bartomeu Servera; i José Benedicto i Lorenzo Bravo, de CCOO i UGT. Tampoc no hi faltaren el president del TSJB, Antoni Terrassa; el de Sa Nostra, Fernando Alzamora; el de Caixa Colonya, Martí Torrandell; i el delegat de La Caixa, Robert Leporace, com també Llorenç Huget, president del Consell Econòmic i Social
Poques cares del món cultural. Sols l'editor Lleonard Muntaner, l'escriptora Rosa Maria Colom i l'actor Joan Carles Bestard, el president de l'OCB, Jaume Mateu, o el president d'Arca, Pere Ollers, que acompanyava Manuel Quadreny, que rebé un guardó. L'acte es clogué tal com havia començat, amb poc ritme i rotlanes mentre se servien bessons i cava per a la celebració.

+ VIST