Segueix-nos F Y T R

Tres projectes del PP presenten defectes a les canalitzacions d'aigua

Les autovies d'Inca i Eivissa i el metro s'inunden quan plou

| Palma |

A més de la macroinfraestructura del metro de Palma, on s'han detectat mombroses deficiències, que provoquen importants inundacions, l'anterior govern del Partit Popular executà les autovies d'Eivissa i d'Inca, dos projectes estrella del populars, que pateixen problemes de drenatge i canalització d'aigua.

Tal com ha publicat aquests dies Diari de Balears, el Govern haurà de realtizar importants i costoses actuacions a tota la infraestructura del suburbà de Ciutat a causa d'un seguit de deficiències que provoquen l'entrada d'aigua per les boques de les estacions i els respiralls situats a ran de terra, que no tenen cap tipus de protecció quan l'aigua corre. El punt més conflictiu són les estacions situades al polígon de Son Castelló "via Asima, camí dels Reis, Son Castelló i Son Fuster Vell" on es modificaren i reduïren les canalitzacions de pluja i provocaren així que quan fa una aigua de tan sols 50 litres per metre quadrat les entrades de les estacions s'hagin convertit en el punt d'entrada de líquid que inunda la via.

Una auditoria tècnica ha de detallar de qui és la responsabilitat d'aquestes deficiències al suburbà. D'entrada, ja s'ha sabut que algunes actuacions previstes al projecte no s'executaren aleshores. És el cas de la connexió de les canonades del metro amb les de la xarxa de l'Empresa d'aigües de Palma (Emaya) o la cobertura de les boques del metro a les estacions de Son Castelló, gran via Asima o camí dels Reis.

El mes d'agost l'autovia d'Eivissa hagué de ser tancada al públic durant unes vuit hores a causa d'una pluja de 28 litres per m. quadrat. Segons detallà el Govern en aquell moment, la causa de la inundació fou la problemàtica dels drenatges i que l'extracció de bombes era provisional. L'anterior Govern també hagué de construir un gran dic de contenció per evitar que l'aigua de pluja negàs la zona de Son Pons de Campanet.

+ VIST