Segueix-nos F Y T R

UM presenta una llei del sòl i el Govern la rebutja perquè en prepara una altra

PSIB i Bloc recorden que no ha estat consensuada tot i estar recollida en el pacte

El portaveu d'UM, Bartomeu Vicens, interpreta que pot presentar la proposta perquè està recollida al pacte de governabilitat.

| Palma |

El Govern demanarà al grup parlamentari d'Unió Mallorquina (UM) que retiri la proposta de llei del sòl que ahir registrà i presentà públicament al Parlament perquè és una iniciativa que no ha estat consensuada i perquè el mateix Executiu és el que està treballant en l'elaboració d'un projecte legislatiu en aquesta matèria.El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens (Bloc), instà UM a retirar la iniciativa perquè recordà que és el seu departament el que té les competències respecte de l'elaboració d'una llei del sòl. Així mateix, considerà que l'actuació en aquest sentit del seu grup parlamentari és «absurda» i «difícil d'entendre si no respon a una equivocació».

Els altres grups que donen suport al Govern, el PSIB i el Bloc, també instaren UM a retirar la seva proposta perquè ha estat presentada «pel seu compte» i consideren que d'aquesta manera es romp l'acord entre totes les forces polítiques de centreesquerra per consensuar les propostes que es duguin a la Cambra.Abans d'això, el portaveu parlamentari d'UM, Bartomeu Vicens, defensà la presentació del seu propi projecte de llei del sòl, ja que interpreta que així ho pot fer perquè està recollida dins el pacte de governabilitat. Manifestà que no es tracta d'una proposta «en paral·lel» a la que prepara el Govern i que el seu és un text «tancat i signat», encara que es mostrà disposat a acceptar les esmenes dels altres grups.

El conseller Vicens discrepà d'aquesta interpretació. «Es va parlar que la proposta elaborada per UM podia ser un punt de partida, però és la nostra Conselleria, a través de la Direcció General d'Ordenació del Territori, l'encarregada de preparar aquesta llei. Per això s'està fent feina en coordinació amb la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques (PSIB), els consells insulars i els ajuntaments», explicà.El portaveu parlamentari del PSIB, Antoni Diéguez, atribuí l'actuació d'UM a una «errada de coordinació» i confià a resoldre la qüestió aviat, mentre que Miquel Àngel Llauger (Bloc) fou més crític i ho considerà «incomprensible». «Si fos correcte, demà podríem presentar qualsevol cosa», digué.

+ VIST