Segueix-nos F Y T R

L'apotecari Joan Serra, nomenat nou director general de Son Dureta

El conseller de Salut presentà ahir el nou càrrec als treballadors

| Palma |

El conseller de Salut, Vicenç Thomàs, presentà ahir el nou director general de l'hospital universitari Son Dureta, Joan Serra Devecchi. Serra serà el responsable de la transformació del centre i del seu model de gestió del nou hospital de referència. A l'acte, que va tenir lloc a la Sala d'actes de l'hospital, també hi foren presents el director general de l'Ib-Salut, Josep Pomar, i el subdirector del centre, Fèlix Mata. Thomàs manifestà als treballadors de l'hospital, que el nou model de direcció respon a un repte singular i a un projecte molt ambiciós que parteix de quatre premisses.

En primer lloc el canvi en el model de gestió i de l'obertura del nou hospital s'han de convertir en un projecte de país. En segon lloc, lligar el futur de Son Dureta a la complicitat entre els professionals i l'administració sanitària. En tercer lloc, mantenir el pacient com a centre de tot el sistema i finalment que la persona que el lideri sorgeixi del mateix centre. Per la seva banda, el director de l'Ib-Salut incidí en la tasca estratègica que ha de desenvolupar el nou director, i destacà que Serra «haurà de transformar el model de gestió cap el nou hospital i, alhora, definir i reforçar la singularitat d'aquest centre.

Pomar també explicà que per sota del nou director general hi haurà dues grans àrees: una assistencial i l'altra de gestió, que vetllaran pel dia a dia del centre. Mentrestant, la direcció general serà la responsable de la visió estratègica.

Per la seva banda, el nou director general manifestà que les actuacions que es duran a terme es faran en funció de tres eixos fonamentals, que seran la diferenciació, per permetre al centre ampliar la seva cartera de serveis, s'han de fer més coses i més complicades. Els altres dos eixos es fonamentaran en l'adequació a les necessitats del malalt i la sostenibilitat. Per acabar, el nou director general afirmà que la seva manera de fer es basarà en el compromís, la responsabilitat, el rigor a l'hora de prendre decisions i la transparència.

+ VIST