Segueix-nos F Y T R

Segons l'arquitecte, el mercat cobert envaeix el carrer aposta

Carlos Muro va recordar que els polítics ja ho sabien l'any 2000

| Inca |

«L'any 2000 es va convocar un concurs nacional d'idees per redactar el projecte del mercat cobert d'Inca. En aquest projecte, l'edifici s'endinsava 3 metres al carrer Born, mentre que ara només s'endinsa 2,20 metres, però evidentment en el projecte bàsic ja es preveia l'ocupació del carrer». Així va parlar ahir l'arquitecte del projecte del mercat cobert, el català Carlos Muro, després de mantenir una reunió per explicar el projecte del mercat cobert amb els membres de l'oposició de l'Ajuntament i amb la presència de Bartomeu Seguí i Rafa Torres, com a representació de l'equip de govern (PP).

L'arquitecte va explicar que «es tracta d'un edifici contemporani i s'endinsa al carrer Born per donar més importància a l'edifici públic. L'alineació és un concepte molt dels anys 60, on els cotxes eren els protagonistes, però ara els vehicles passen a un segon pla i es dóna més importància als vianants. La intenció és que el mercat cobert tregui el cap i tingui més importància, sempre garantint la seguretat al carrer». Aquest punt va ser un dels més criticats pels membres de l'oposició que continuen reiterant que «les obres del mercat cobert són il·legals perquè incompleixen el Pla General d'Ordenació Urbanística», segons va dir el regidor del PSM, Andreu Caballero. «El tema de l'alineació de l'edifici no ha quedat gens clar», va assegurar, per la seva part, el portaveu del PSM, Antoni Rodríguez, que va continuar dient que «des de l'equip de govern primer diuen que la invasió al carrer és voluntària i després el regidor d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, diu que ha estat un error. Si veritablement ha estat una errada, aleshores demanam que s'assumeixin responsabilitats».

Per la seva part, el portaveu del PSOE, Xavier Ramis, va dir després de l'esmentada reunió que «no hem tret res clar del projecte i l'únic que tenim clar és que s'acabarà l'obra malgrat les irregularitats». A més, el portaveu socialista va avisar que «totes les modificacions que s'han fet són únicament per beneficiar la superfície comercial que es construirà i no per beneficiar els ciutadans d'Inca».

+ VIST