Segueix-nos F Y T R

Emaya recull dels carrers uns 800 quilos diaris de fems sense reciclar

No obstant això, les bústies d'orgànic n'absorbeixen 14 tones al dia

| Palma |

Les 441 bústies de residus que hi ha instal·lades a distints punts del nucli antic de Ciutat absorbeixen un total de 4.365 tones d'escombraries, davant de les 4.086 tones comptabilitzades el 2005. Fins al mes d'octubre d'enguany, el sistema de recollida pneumàtica ja en duu registrades 4.067 tones, amb una mitjana de 14.175 quilos per dia. No obstant això, la tinenta de batlessa i presidenta d'Emaya, Cristina Cerdó, alertà ahir que encara queden uns 800 quilos diaris de fems no reciclats que han de ser recollits pels camions d'escombraries perquè la gent continua deixant les bosses al terra.

Amb la idea de millorar la neteja de la capital, Emaya té previst ampliar la zona de recollida porta per porta de paper i cartró que generen els comerços als carrers Jaume III, Bonaire i Baró Santa Maria del Sepulcre. Se sumen així als carrers on ja es du a terme aquesta iniciativa: Born, Sant Nicolau, via Sindicat, plaça Major i Sant Miquel. Segons anuncià Cerdó, durant la seva visita ahir a la central de recollida pneumàtica de residus, aquesta mesura cobriria les demandes de nombrosos comerciants que troben dificultats per desfer-se del paper i del cartró, sobres que s'acumulen diàriament als seus negocis.

En la mateixa línia, Cerdó aprofità per explicar que Emaya planteja també la possibilitat d'ampliar el sistema de recollida pneumàtica cap a la zona del Polígon de Llevant. Ara mateix hi ha un total de 441 bústies instal·lades al centre històric de Palma i destaca que aquest increment oscil·la entre l'1,50 i el 2,50 per cent anual. Els avantatges que suposa el sistema de recollida pneumàtica són que dóna servei 365 dies a l'any, fa disminuir els costos d'explotació i manteniment per cada tona recollida, i possibilita la recollida selectiva de residus. Els inconvenients se centren en el fet que per instal·lar-lo es requereix una alta inversió.

+ VIST