Segueix-nos F Y T R

La revisió cadastral farà que la factura de l'IBI costi un 22% més

El PP ho critica i el tripartit recrimina que no ho actualitzassin abans

| Sa Pobla |

La factura de la contribució serà el 2008 un 22% més cara que enguany. La culpa de la pujada la té la revisió cadastral que, segons el regidor d'Hisenda, Lluís Socies (PSOE), hauria d'haver-se iniciat el 2003, ja que des de l'any 1993 no s'ha dut a terme a sa Pobla i l'Estat fixa que aquesta revisió es realitza cada 10 anys. «Com Ajuntament apujam el 2'7% de l'IPC i la resta ve marcada per l'Estat. El coeficient que s'aplica a aquesta revisió i que marca l'Ajuntament oscil·la entre el 0'4 i l'1'1% i nosaltres l'hem fixat en un 0'676%. Si el baixam rebem menys doblers de l'Estat», va explicar l'edil, que va recordar que a pobles similars a sa Pobla, com Felanitx, l'IBI pujarà el 2008 un 53%.

Per al PP, en canvi, aquesta pujada és «escandalosa» i suposarà, segons els seus càlculs, que l'Ajuntament ingressi al 2008 354.000 euros més que el 2007 per aquest concepte. «Aquesta quantitat sortirà de la butxaca de tots els poblers, que veuran com a finals de l'any que ve la factura de la contribució costarà 123 euros més que enguany a un xalet de Crestatx», va explicar Biel Serra, que va puntualitzar que, en el cas dels habitatges en rústic l'Ajuntament ha fixat el coeficient més alt i arribarà al 0'9 per cent, que suposarà una pujada en rústic d'un 53%.

El PP calcula que en el cas d'una casa o d'un pis situat al casc urbà la pujada suposarà pagar entre 40 i 88 euros més. «Ens sembla molt cínic que, després de tot això, l'edil d'Hisenda surti dient que la factura de les escombraries no pujarà gens a sa Pobla. Allò que no pugen d'una banda ho recapten mitjançant aquesta pujada de l'IBI», apunta Serra, que convida el tripartit a reduir el coeficient que s'aplica a l'Impost de Béns Immobles .

+ VIST