Segueix-nos F Y T R

Socias reitera la seva oposició a les sentències en conformitat dels narcos

El delegat del Govern digué que els doblers amb què paguen les multes són d'origen il·lícit

Un agent de la Guàrdia Civil mostra a Socias la mercaderia interceptada. Fotos: A.S.

| Palma |

El delegat del Govern a Balears, Ramon Socias, insistí ahir que està en contra que fiscals i advocats dels narcotraficants arribin a acords previs a judici que desemboquin en sentències de conformitat, ja que així els inculpats poden respondre dels seus delictes eludint penes de presó «mitjançant el pagament d'uns diners que segurament tenen origen en l'il·lícit pel qual venien processats». Segons Socias, els traficants no haurien de tenir la possibilitat d'arribar a aquestos acords, «sobretot perquè per a qui es dediquen a aquesta activitat els diners són allò de menys curt termini, i en llibertat poden recuperar-lo amb rapidesa atesos els ingents guanys que es deriven de la venda d'estupefaents».

Socias volgué ser present ahir en la incineració en la planta de Son Reus de 7,5 tones d'haixix decomissades aquest mes al litoral de Mallorca, en dues operacions de Vigilància Duanera a la costa de Portocolom i de la Guàrdia Civil a Sant Elm. En presència del coronel cap de la Guàrdia Civil a Balears, Basilio Sánchez, i del cap de Vigilància Duanera, Fernando Aparicio, Socias felicità els agents pel seu treball en la intercepció d'ambdues partides de droga, i agraí al Consell de Mallorca la seva disposició per a la crema amb garanties de les substàncies estupefaents.

Precisament en relació amb el treball dels agents de l'ordre, el delegat del Govern va indicar que «es tracta d'una lluita contínua entre el bé i el mal en la qual no baixarem els braços i lluitarem contra el narcotràfic amb tots els mitjans que disposam». Respecte als dispositius tecnològics i a l'equipació de les forces de seguretat per a la repressió del narcotràfic en la costa de l'arxipèlag, Socias puntualitzà que «són els que són» i no precisament «il·limitats», però subratllà també que la Guàrdia Civil disposa a Balears de dues llanxes capaces de navegar a 45 nusos i dos camions equipats amb radars per detectar embarcacions que trafiquen amb drogues o amb persones, a més a més de l'helicòpter que vigila i dóna suport a les operacions en terra i mar. «L'adversari -va explicar Socias- empra cada vegada mitjans més sofisticats per burlar la vigilància policial».

+ VIST