Segueix-nos F Y T R

Dues dones continuen ingressades després de l'accident a Astúries

L'home d'una afectada diu que «no fou res pel que hauria pogut passar»

P.M./M.D. Palma.

Maria Garcías i Catalina Tauler són les dues mallorquines que estan ingressades a l'hospital Àlvarez-Buylla, de Mieres, després de l'accident registrat dilluns en un dels túnels del Padrún, devora l'esmentada localitat asturiana. A l'autobús hi viatjaven devers 48 mallorquins, que es dirigien a Astorga (Lleó), per passar una setmana de vacacions en un viatge organitzat per l'Imserso. La majoria de mallorquins són de Palma, Manacor i d'Inca.

Trenta-dos dels passatgers sofriren lesions sense importància o lleus, i ahir continuaren el viatge programat. A l'hospital Àlvarez-Buylla hi quedaren Maria Garcías, de 72 anys, i Catalina Amer, de 63. Amb elles hi són els seus esposos respectius, César Callejero i Llorenç Truyols, que explicaren ahir la seva experiència a aquest diari.

César Callejero explica que viu amb la seva esposa en Palma. De l'accident recorda que «ho passàrem malament, molt malament. Allò va ser un caos i és una cosa que no vull desitjar ni al meu pitjor enemic. El record que en tenc és que estàvem tots agafats on podíem. Pensàvem que l'autobús bolcaria i vàrem veure un turisme que pràcticament 'volava'. Però, per sort, al final no va ser res pel que hauria pogut passar».

Quant a l'estat de salut de la seva dona, César afirma que «els metges ens han dit que sofreix policontusions i una lumbàlgia. Si no hi ha més problemes, a finals de setmana tornarem a Mallorca».

Llorenç Truyols Riera explica que viu a Manacor amb la seva dona, Catalina Amer Tauler. «En el moment de l'accident ho passàrem molt malament -afegeix-, perquè de cop i volta ens vàrem veure tots en una situació inesperada. Tots ens agafàvem on podíem i esperàvem, jo crec que pensàvem que l'autobús bolcaria, però per sort no va passar res de greu si ho comparam amb el que hauria pogut passar. En el fons tot quedà en un regiró. Els qui viatjàvem a la part de darrere som els qui sofrírem més cops o lesions».

Quant a l'estat de salut de la seva esposa, Catalina Amer, Llorenç Truyols comenta que té una fractura en una vèrtebra. Li han posat un alçacoll i està bé. Els metges ens han dit que el més probable és que aquest cap de setmana li puguin donar l'alta i tornem a l'Illa».

+ VIST