Segueix-nos F Y T R

La Guàrdia Civil intervé 4.000 quilos d'haixix en una luxosa mansió d'Alcúdia

L'operació Alba ha permès fer vuit detencions, inclosa la del presumpte cap de l'organització

| Palma |

La Guàrdia Civil intervingué ahir de matinada 4.000 quilos d'haixix en una luxosa mansió d'Alcúdia. En l'operació Alba han estat detinguts per ara 8 sospitosos, inclòs el presumpte cap, que organitzava les desembarcades a l'Illa.No hi ha treva. Desset hores després d'haver-se desencadenat l'operació Llacs a Palma, ahir vespre s'obrí un altre front en la lluita contra el narcotràfic, l'operació Alba: desenes d'agents es desplegaren a Santa Ponça i a Alcúdia i s'intenvingueren 4.000 kg d'haixix en una mansió luxosa. A l'hora de tancar aquesta edició, eren vuit els detinguts.

Si dimarts la Comandància palmesana havia estat tot el dia un formiguer pel cop espectacular a Son Gotleu, al Coll d'en Rabassa i a Son Cladera, la nit no va ser gaire més tranquil·la. Els investigadors de l'Edoa (Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga) detectaren l'arribada d'una llanxa ràpida i posaren en marxa la maquinària policíaca. La droga, en bolics, s'havia descarregat a la zona nord de l'Illa, i d'allà la dugueren a una luxosa mansió ubicada a la carretera entre Inca i Alcúdia.Els narcotraficants (espanyols, sud-americans i magribins) havien llogat dos pisos francs al carrer d'Isabel la Catòlica de Santa Ponça, que foren assaltats de manera simultània. Hi foren arrestats sis sospitosos, mentre a Alcúdia els agents irrompien a la finca per detenir dos implicats més, que guardaven la partida.

Els 8 detinguts, entre els quals es troba Cristian Radique, el presumpte cap de la xarxa, foren traslladats a la comandància de Palma, mentre els efectius antidroga continuaven la investigació. L'operació Alba és una prolongació del dispositiu que fa alguns mesos permeté interceptar a Sant Elm una llanxa carregada d'haixix.L'organització que caigué ahir era, suposadament, la que controlava aquest desembarcament i altres que s'han portat a terme durant els darrers mesos.Els investigadors han determinat que la partida de 4.000 quilograms ocultada a la mansió hauria sortit aviat de l'Illa. Les seves destinacions eren Màlaga, Barcelona i Holanda, on l'organització té connexions.

+ VIST