Segueix-nos F Y T R

El polèmic soterrament de l'alta tensió s'iniciarà la setmana que ve

El projecte està inclòs dins les obres complementàries de sa Costera

Ll. GARCIA/M. JOY. Sóller.
La setmana que ve s'iniciaran les tasques de soterrament de la línia d'alta tensió, de 66.000 volts, a càrrec de les obres complementàries de sa Costera aprovades fa poc pel Ministeri de Medi Ambient. L'Ajuntament ha convocat avui els veïns afectats per aquesta obra, que ha suposat una llarga lluita iniciada fa més de cinc anys per una plataforma pel soterrament del cablatge d'alta tensió.El pla afecta la part asfaltada del camí de Rocafort i una part del camí dels Monreals, per la qual cosa hi haurà restriccions de trànsit per als residents d'aquestes zones mentre duri l'actuació.

S'ha de recordar que, si bé el soterrament va ser demanat per una plataforma ciutadana de veïns que temien un impacte negatiu dels 66 quilovolts sobre la salut humana, ara hi ha un altre grup de veïns que s'oposa a aquesta actuació, ja que consideren que l'obra que s'ha de fer al punt on comença el soterrament de la línia existent, serà «altament impactant». Aquests residents admeten que no hi presentaren al·legacions en el seu moment, però consideren que l'actuació que començarà la setmana que ve és «il·legal».

Segons l'Ajuntament, l'empresa adjudicatària de les obres "la mateixa que efectua el transvasament de sa Costera" es limita a executar un projecte aprovat pel Ministeri de Medi Ambient el novembre passat, inclòs dins les obres complementàries de sa Costera (amb un cost global de 13 milions d'euros), i recorden que aquest soterrament d'una línia preexistent, de la qual únicament s'ha elevat la tensió, s'ha arribat a fer precisament per petició veïnal.

Els opositors argumenten que el soterrament s'hauria d'haver fet de la totalitat de la línia, ja que aquesta afecta zones d'alt nivell paisatgístic, i han presentat diverses al·legacions, encara que posteriors a l'adjudicació de l'obra.

+ VIST