Segueix-nos F Y T R

Cala Agulla serà regenerada amb arena extreta de la vorera de la mar

Costes anuncia actuacions menys agressives per recuperar la platja

A.BASSA. Capdepera.

La Demarcació de Costes extraurà arena de la vorera de la mar de Cala Agulla i la distribuirà a les zones més afectades per la pèrdua d'arena. Aquesta és una de les actuacions que ahir va anunciar el delegat de Costes, Celestí Alomar, per millorar el lamentable estat en què es troba l'arenal.

El responsable de Costes, que va visitar la zona tal com havia promès als veïns i hotelers el mes d'octubre, va voler deixar clar que es tracta d'una sèrie d'actuacions anuals que «no són agressives» i allò que se cerca és «ajudar el que la natura faria en una sèrie d'anys». L'objectiu és l'autoalimentació i preservació de la platja. D'aquesta manera, quedarien descartades, de moment, actuacions com la instal·lació de dics o espigons enmig de la mar o la regeneració amb arena extreta de jaciments submarins.

Va ser el mes d'octubre quan es varen instal·lar a la platja una sèrie de canyissos per retenir-hi l'arena. Ahir, Alomar va fer una valoració molt positiva d'aquesta actuació. «Ha estat una decisió encertada. La platja està millor ara que fa uns mesos i tota l'arena acumulada s'anirà col·locant sobre la platja. Per cobrir els dos extrems de la platja, caldrà treure arena de la vorera. La prudència ens aconsella portar a terme actuacions menys agressives per al medi ambient».

Alomar va garantir que aquest sistema no és agressiu i consisteix que unes màquines xuclen l'arena una vegada realitzats tots els estudis pertinents. Així mateix, va afegir que una altra de les actuacions serà mantenir tot l'any els captadors. Les mesures anunciades han satisfet tant els veïns com els hotelers de la zona que foren convidats a la visita. Així, confien que a l'estiu la platja pugui oferir millors condicions.

+ VIST