Segueix-nos F Y T R

Estaràs diu que l'electorat «castigà» el PP el 9-M per la marxa de Matas

La líder dels populars admet que «no serà fàcil mantenir la unitat»

| Palma |

La presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, continua amb l'estratègia d'atribuir la derrota electoral de les generals a la marxa precipitada de Jaume Matas l'estiu passat. Estaràs assenyalà ahir que els resultats obtinguts el 9 de març destaquen que això els ha passat factura perquè és una circumstància que «la gent castiga».

«Això té un cost», afegí en aquest sentit en una entrevista concedida a l'agència Efe en què explicà que quan se'n va el president d'un partit «sempre hi ha un canvi de cicle», que en el cas del PP balear està «pendent» de dur-se a terme. Per a la líder dels populars, que optarà a la reelecció en el congrés regional que el partit celebrarà el mes de juliol, al PP també li ha afectat «no estar al capdavant de les institucions».

No obstant això, Estaràs defensà que el partit ha entès «perfectament i de manera immediata» el missatge «clar» que els ciutadans li han donat a les urnes, i assegurà que la renovació que pretén emprendre permetrà la integració d'«aire fresc» en les files de la direcció dels populars.

Amb tot, la presidenta del PP balear reconegué que «no serà fàcil mantenir la unitat» durant el procés fins al congrés, però mantingué que ara «s'ha de ser valent». Fins que arribi l'hora, Estaràs subratllà que «queden molts de mesos» i encara «no és moment de parlar de persones» sinó de centrar-se en el projecte que s'ha de desenvolupar».

+ VIST