Segueix-nos F Y T R

IEB i Govern col·laboren per fer de la cultura un atractiu turístic

Entre les iniciatives es vol promocionar la literatura pròpia traduïda

| Palma |

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) ha iniciat una col·laboració amb la Conselleria de Turisme amb l'objectiu de donar a conèixer a tots els visitants de les Illes l'oferta cultural existent i a potenciar-la com un atractiu i com un motiu més per visitar les Balears. El seu director, Sebastià Serra, creu que s'ha de transmetre la cultura i s'ha de fer d'una manera «rigorosa». Per això ajudaran a dotar de continguts tota la promoció que es faci en relació a aquests temes i en la redacció dels textos que s'utilitzin. L'IEB també posarà en marxa un projecte amb el qual es pretén fer arribar a tots els residents estrangers de les Illes la literatura d'autors autòctons que ha estat traduïda a diferents idiomes. Per aconseguir-ho treballaran amb els consolats, amb associacions de residents i la premsa estrangera de Balears.

«S'ha de potenciar tota la informació cultural a les webs turístiques del Govern. I s'ha d'intensificar la feina que es fa en iniciatives com www.artscenic.es o un Hivern a Mallorca», assenyala Serra. La idea és fer arribar al turista el patriomoni historicoartístic i natural. «Balears té molt per oferir: gòtic, modernista, les avantguardes. I també prehistòria o Dalt Vila a Eivissa, els aspectes etnològics de Formentera o la xarxa de monuments de Menorca», afegeix.

La importància de potenciar el turisme cultural no és un caprici, en aquest cas, de l'Institut o del Govern. A la fira turística de Berlín els representants de Tui demanaren la publicació a principi d'any de totes les activitats culturals de les Illes. Els empresaris hi estan d'acord. I en el pla de màrqueting de la Conselleria apareixia el turisme cultural com un dels segments a promocionar. La cultura ha estat durant anys la gran oblidada i ara es veu com un element desestacionalitzador.

+ VIST