Segueix-nos F Y T R

Les Balears són a la cua de l'Estat en la pràctica de la botellada

A Castella-La Manxa, la incidència arriba al 30 %, mentre a les Illes només un 9 % dels joves entre 15 i 30 anys en fa ús

| Palma |

La pràctica de la botellada ha descendit un 5% en els quatre últims anys i les Balears és la comunitat on menys joves el realitzen, amb un 9%, respecte al 30% de mitjana nacional, segons l'estudi "Joves i Alcohol 2010", presentat avui per l'Universitat de València. L'autora de l'estudi, Petra María Pérez, investigadora de l'Institut de Creativitat i Innovació Educativa de l'Universitat de València, ha subratllat que el consum de begudes alcohòliques entre els menors de 18 anys ha descendit a Espanya un 18% des de 2006. Segons l'estudi, el 30% dels espanyols amb edats compreses entre 15 i 30 anys assegura consumir alcohol al carrer, sent el perfil dels joves que fan botellón el d'un estudiant de classe mitjana que viu al domicili familiar.

Per comunitats autònomes, a les Balears és on menys es realitza, amb un 9%, mentre que Castella-la Manxa és l'autonomia on aquesta pràctica està més estesa, amb un 43%. Per a Pérez, aquesta pràctica forma part de la cultura juvenil de la nostra societat i constitueix una conducta de risc que els adults consideren un problema social. En general, els joves prenen begudes alcohòliques principalment els caps de setmana, sobretot d'alta graduació, soles o combinades.

El consum de vi, cervesa o sidra s'incrementa entre la població jove de major edat, que solen prendre aquestes begudes als menjars i l'aperitiu. D'altra banda, la majoria de la població, el 97%, considera que les mesures educatives són les més eficaces per evitar l'abús d'alcohol, mentre que el 87% creu que les mesures prohibitives poden generar l'efecte contrari. L'informe, afavorit per Cervesers d'Espanya, s'ha realitzat a través de 1.800 entrevistes telefòniques a tot el territori nacional.

+ VIST