Segueix-nos F Y T R

Atac identitari al Port de Palma per part de la Policia Nacional

Un dels moments tensos de l'embarcament. | Aire Nou

|

Un grup de 70 persones de la colla nord-catalana dels Castellers del Riberal i de l'entitat Aire Nou de Bao que es disposava a agafar el vaixell a Palma en direcció a Barcelona, ha patit aquest dimarts una agressió identitària per part de la Policia Nacional, tal com relaten a la seva web. El grup venia de realitzar diferents activitats reivindicatives en favor dels Països Catalans per diferents municipis de Mallorca.

Un autocar i un cotxe esperaven per embarcar quan un agent comentà a l'altre “posa que són de la Catalunya nord, la Catalunya no existeix, només existeixen Espanya i França", tot això en castellà. I afegí, si un dia Catalunya és un Estat aixecarem una paret alta com el vaixell. I a vosaltres la Marine Le Pen vos posarà al ganxo".

Tot seguit els agents s'adonaren que a la matricula hi havia un adhesiu 'CAT' i de l'ANC Nord, fet que posà enacara més nerviosos als agents, segons relaten els agredits. Els agents demanaren a la Policia Portuària que els multés perquè era il·legal portar el 'CAT' a la matrícula, al que els nord-catalans respongueren que “aquest cotxe no és espanyol”.

Finalment la Policia Nacional obligà a la Policia Portuària a multar el vehicle amb 90 euros i a desenganxar l'adhesiu. També els amenaçaren que en arribar a Barcelona la policia els estaria esperant de nou.

Des de dalt del vaixell, les entitats respongueren a la policia cantant els 'Segadors' i 'Visca Catalunya', al que els agents comentaren que "si ens provoqueu cridarem el comandant del vaixell, això és molt greu".

Les entitats estan estudiant prendre accions legals pels fets ocorreguts al Port de Palma.

+ VIST