Segueix-nos F Y T R

El GOB adverteix dels perills de la macroampliació del port de Palma per a destinar-lo a megaiots i creuers de luxe

|

El GOB ha advertit aquest dijous sobre els perills de la macroampliació del port de Palma per destinar-lo a megaiots i creuers de luxe al qüestionar que aquests proporcionin veritables beneficis a la comunitat ja que fan "estades molt curtes en les que aprofiten per abocar residus i carregar aigua potable".

El grup ecologista explica que promoure l'amarratge de megaiots i creuers de luxe "suposa afegir uns quants municipis equivalents més al port de Palma, amb l'exigència d'adaptar un conjunt d'infraestructures de proveïment d'aigua, energia o recollida de residus".

Segons diuen, aquest procés d'augment de capacitat de les infraestructures de transport marítim "ens hipotequen el futur" perquè "assumeixen que el creixement urbanístic i turístic s'ha de continuar potenciant sense límits al mateix ritme insostenible en què augmenta el nostre consum energètic, l'afluència de passatgers, la producció d'aigua dessalada o la incineració de residus".

El GOB contradiu l'opinió del president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB), Alberto Pons, en relació al fet que el luxe simbolitzi el futur econòmic de Palma. A més, indiquen que les macroinfraestructures de transports no tenen en compte el canvi d'era que implica la fi dels combustibles fòssils barats.

"Queda clar que les directrius polítiques impulsades per Alberto Pons responen als interessos dels lobbies turístic, nàutic, constructor i financer", declara el GOB, que apunta que, per cobrir els cotes de l'ampliació, es promou la inversió privada amb la condició que l'explotació posterior sigui també privada "amb el que quedem sotmesos a l'interès especulatiu d'una infraestructura d'interès general".

Per tot això, el GOB reclama a l'APB que el projecte d'ampliació del port de Palma es pugui debatre amb informació pública per determinar si es tracta o no d'un escenari d'interès general per a Palma i Balears.

+ VIST