Segueix-nos F Y T R

Baixes i ràtios: educació segueix obviant algunes de les reivindicacions dels docents

Arxiu

|

Aquest matí els comitès de vaga s'han reunit amb la Conselleria d’Educació, setze mesos després de la darrera convocatòria.

El principal motiu de la reunió era intentar acostar posicions en els temes que encara hi ha en conflicte, sobre els quals des de l'STEI asseguren que no s’han produït avanços.

La Conselleria ha presentat un document de cobriment de baixes que només contempla casos excepcionals per a cobrir baixes de menys de 10 dies lectius. D’aquesta manera, el cobriment de baixes continuarà com fins ara: no es substituiran baixes de menys d’un mes de durada i fins a haver passat deu dies lectius d’absència del docent, ja que la Conselleria només vol entrar a valorar casos excepcionals.

Segons el sindicat aquesta política té efectes devastadors perquè suposa que hi ha alumnes que passen molts de dies sense professor. I hi afegeixen que “és una mesura indigna i injusta”. Cal recordar que els docents de baixa tenen descomptes de fins al 50% del sou. A més, el fet de no cobrir les baixes dels docents fa que molts d’interins joves no tinguin oportunitats per començar a treballar.

A la reunió, l’STEI ha exigit una nova convocatòria dels comitès de vaga per tractar globalment tots els punts en conflicte. Recorden, entre d’altres, que cal baixar les ràtios a les aules i que s’ha de restituir el cobrament dels sexennis tal com ja s’ha tornat posar en marxa la carrera professional a sanitat.
Des de l'STEI, a més, recorden que el qui fou secretari autonòmic d’educació, Guillem Estarellas, i la que fou consellera, Joana Maria Camps, es varen comprometre a continuar negociant tots aquests punts en el marc dels comitès de vaga i no compliren la seva paraula.

Finalment, s’han aprovat les actes de les sessions anteriors. Des de l'STEI destaquen la bona feina que han fet els funcionaris en la transcripció de reunions llarguíssimes però també expressen la seva indignació “perquè des de l’administració s’ha retardat de manera inaudita la presentació de les actes”.

+ VIST