Segueix-nos F Y T R
TV3 a Balears i Valencia

El Govern deixa les Balears sense el 3/24 i el Súper 3/C33

El Govern de Bauzá, quan falta més poc d’una setmana per a l’adaptació al nou dividend digital, no garanteix la continuïtat de 3/24 i Súper 3/C33.

|

Fa un mes el vicepresident del Govern, Antoni Gómez, afirmava al Parlament, a pregunta del diputat de MÉS Nel Martí, que «tècnicament no es poden utilitzar els múltiplexs dels consells insulars». Ara, en resposta escrita, el Govern ho «estudia», però quan falta menys d’una setmana perquè es faci efectiva la nova reordenació amb el dividend digital no garanteix la continuïtat de 3/24 i Súper 3/C33. A l'inrevés, confirma que es deixaran de veure a les Illes Balears.

La reordenació de l’espai radioelèctric significarà la utilització del canal 65 per als serveis de telefonia mòbil de 4a generació i, per decisió del Govern espanyol, l’eliminació d’un dels dos múltiplex autonòmics. Concretament, desapareixerà l’ubicat al canal 65, que actualment ocupen IB3IB3 HD i Canal 4.

Per aquest motiu, el Govern i IB3 ja han començat a fer passes perquè la televisió pública es pugui continuar veient, però al canal 26, per on actualment emeten els tres canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Han retirat d’aquest múltiplex un dels tres canals de la CCMA (el 3/24) i l’han passat al múltiplex del canal 65, que el 31 de març desapareixerà.

Al final, si el Govern Bauzá no canvia de plans, a partir de l'1 d’abril, a les Balears s'hauran perdut dos canals en català dels que fins ara veiem.

El diputat de MÉS Nel Martí proposa que s’utilitzin els múltiplexs insulars per mantenir, i fins i tot augmentar, l’arribada de canals en llengua catalana a través de la TDT.

En aquest sentit, es proposa usar els canals de què disposen els consells insulars per emetre-hi IB3 i IB3 HD i complir amb el marc legal que indica que la televisió autonòmica ha de realitzar desconnexions per a cadascuna de les illes i oferir-hi una intervenció significativa als consells insulars.

D’altra banda, el múltiplex autonòmic podria donar cabuda a TV3Cat, 3/24 i C33/Súper3 i fins i tot a Esport 3, amb garanties de qualitat.

Relacionat
+ VIST