Segueix-nos F Y T R

Es constitueix el Parlament més plural de la història de les Balears, presidit per Podem

La membre de Podem Xelo Huertas en el moment de la votació. | Foto: Marc Ferrà

|

La membre de Podem Xelo Huertas ha estat elegida nova presidenta del Parlament de la IX Legislatura que comença aquest dijous, mentre que Vicenç Thomàs (PSIB) ha estat designat vicepresident primer; Maria Salom (PP), vicepresidenta segona; Joana Aina Campomar (MÉS), secretària primera i Miquel Jerez (PP), secretari segon.

Després d'una votació en la qual únicament s'ha presentat la candidatura de Huertas, s'han registrat 33 vots a favor, 25 vots en blanc i un de nul en el qual hi deia «Maria Consuelo, canvi de cromos i visca la casta». El vot nul, molt probablement, provenia de les pròpies files de Huertas (Podem), PSIB o MÉS.

Pel que fa a la resta de votacions, en l'elecció dels vicepresidents, ha obtingut vots 34 vots el socialista Vicenç Thomàs i la popular Maria Salom un total de 20, pel que han estat proclamats vicepresident primer i segon, respectivament. En aquesta votació també ha hagut cinc sufragis en blanc. D'altra banda, en la votació a secretaris, Joana Aina Campomar ha obtingut 34 vots; Miquel Jerez, 10; Maria Antònia Sureda (PI), 3 i hi ha hagut dos vots en blanc.

La nova presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha defensat la necessitat que la Cambra balear es dediqui a «coses reals i no només a coses simbòliques» i que, per tant, resolgui «els problemes dels ciutadans» i atengui «les emergències socials».

Així ho ha manifestat durant el seu primer discurs com a presidenta, on ha considerat que els parlamentaris han de «demostrar que som mereixedors del mandat i que una altra política és possible» gràcies al «diàleg i acord entre tots».

+ VIST