Segueix-nos F Y T R

Primeres passes per aturar la massificació a Cala Varques

L'Ajuntament de Manacor ha posat en marxa les primeres mesures per fer front a la pressió que pateix Cala Varques. La platja verge s'ha vist sotmesa en els darrers temps a una allau de banyistes i de fondejos de barques a més d'activitats lucratives com és el cas d'un xibiu on es venen il·legalment begudes. 
 
La primera acció del consistori ha estat prohibir l'estacionament al camí que dóna accés a la platja. Es tracta d'una mesura redundant ja que fa temps que no és permès aparcar-hi. Així, a partir d'aquest dilluns, ja es poden veure les senyals on s'indica que queda prohibit deixar el vehicle a ambdós costats de la camada. Alhora, comença una campanya informativa que consistirà en repartir fulletons en quatre idiomes -català, anglès, francès i castellà- indicant la prohibició. Quan es consideri que s'ha donat difusió a la nova mesura, es començarà a sancionar -amb multes que poden arribar als 200 euros- i, si escau, a retirar vehicles amb la grua.
 
Es tracta d'una primera mesura de xoc per tal de garantir la seguretat dels usuaris; ja s'han produït accidents a la carretera i vàries persones han resultat ferides per llençar-se des de les roques a la mar. A més, en casos d'emergència com
incendis o accidents, el pas a ambulàncies, policia i bombers ha d'estar assegurat.
 
La prohibició d'aparcar al camí també pretén pal·liar la massificació. Això per tal d'evitar una pressió excessiva sobre el medi ambient. S'ha de recordar que Cala Varques es troba dins una zona ANEI i és competència de les administracions vetllar per la seva protecció. 
 

+ VIST