Segueix-nos F Y T R

Protesta antitaurina enmig d'un desproporcionat desplegament policial

La presència dels agents no va servir per impedir que desenes de menors accedissin a la Plaça de Toros

|

Palma ha estat escenari, aquest dijous, de la que possiblement serà la darrera 'corrida' de toros a Ciutat. Un esdeveniment que reuní prop de 300 persones per a protestar contra el que consideren «la tortura d'animals indefensos» i que, d'altra banda, només omplí mitja plaça d'aficionats.

Des de les 20h un dispositiu exagerat de la policia espanyola va acorralar els manifestants darrera unes tanques. Tot i que aquests exercien el seu dret a la llibertat d'expressió de manera pacífica, foren escorcollats un per un. Se sentiren molts 'crits de guerra' com «Palma no assassina, Palma Antitaurina» o «La tortura no és art ni cultura» mentre que, des de l'altre costat, alguns aficionats taurins respongueren alçant banderes espanyoles.

A la protesta, hi assistí la regidora de Som Palma Aurora Jhardi, qui va intentar, sense èxit, moure fils perquè la Delegació del Govern actuàs per treure els menors que, des d'hores abans, eren a la plaça per assistir a un xou infantil previ a la 'corrida'. Mentrestant, la policia espanyola deia que no podia fer res més que sancionar 'a posteriori' el Coliseo Balear per l'entrada de criatures a l'espectacle.

Un antitaurí bota a l'arena

Un activista antitaurí amb el lema 'Mallorca sense maltractament animal' pintat al pit va botar a la plaça després de la lídia del primer toro. La policia el va detenir i va ser posat en llibertat una hora després, com ell mateix explica a Facebook.

L'Ajuntament sanciona però no atura la cursa

Si bé el 30 de juliol l'Ajuntament va declarar Palma Antitaurina, el consistori no va poder impedir la cursa d'ahir per falta de competències. Malgrat això, després de diverses inspeccions dutes a terme per un veterinari a la Plaça de Bous de la ciutat, el govern municipal obrirà més d'un expedient sancionador als gestors de la Plaça l'haver-se detectat «múltiples deficiències» .

En un comunicat, Cort especifica que aquestes deficiències es refereixen a l'estat de les tanques, la infermeria i els corrals, entre altres, que, encara que no justificaven el tancament de la Plaça ni la suspensió de l'activitat, si motivaven expedients sancionadors.

D'altra banda, l'Ajuntament va dir en un comunicat que estava «satisfet» perquè té el compromís del Govern de dur a terme les modificacions legislatives pertinents per evitar que es tornin a celebrar «esdeveniments que enalteixen el maltractament animal».

+ VIST