Segueix-nos F Y T R

Continua la polèmica pel nomenament del nou assessor del PSIB

Foto: Twitter Socialistes Santanyí

|

El Butlletí Oficial de les Balears ha publicat els noms dels nous assessors de les Conselleries i la polèmica s’ha encès en el departament de Salut, amb el nomenament de Jordan Thomas Llamas com a nou assessor. La nova incorporació té només 20 anys i fins ara ocupava el tercer lloc en la llista electoral del PSIB-PSOE de Santanyí. I precisament aquesta candidatura estava encapçalada per l'actual director general del Servei de Salut, Julio Miguel Fuster, parella de Patricia Gómez, actual consellera de Salut. Thomàs rebrà un sou brut anual de més de 40.000 euros.

El nomenament fet pel partit presidit per Francina Armengol ha sacsejat les xarxes socials i des de pàgines com Facebook o Twitter s’han acumulat gran quantitat de queixes en contra d’aquesta decisió.

Les reaccions arribades des del partit soci del PSIB mostren la seva sorpresa i reclamen un canvi de dinàmica. Diversos representants de Més recorden que es tracta d’un jove sense estudis o experiència contrastada. Pel que fa a Podem, Alberto Jarabo reclama que «no pot ser que els partits polítics es converteixin en empreses de treball temporal». El líder de Podem no accepta que aquests «garanteixin als joves un sou vitalici fruit de la seva vitalitat en lloc d'incentivar-los a que es formin».

Un dels membres més joves del Consell de Mallorca, Lluís Apesteguia, oferia una reflexió personal per tal de comparar la situació del nou assessor amb la resta de joves de la seva generació. El nou conseller de MÉS recordava la quantitat prevista que ha de percebre Jordan Thomas (46.283 euros) afirmant que se tracta d’una suma «amb la que no pot somiar cap jove llicenciat ni doctorat d’aquest país».

+ VIST